Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stefar puttet barna i tørketrommelen

Nå er Aron Pritchard dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aron Pritchard fra Hutchinson i Texas er funnet skyldig i barnemishandling etter at han puttet samboerens to små barn på to og tre år i tørketrommelen og skrudde på, skriver Hutchinsonews.com.

- Bare på gøy

Om hendelsen, som fant sted i november 2006, har Pritchard selv forklart at han puttet barna i maskinen for moro skyld.

- Jeg skulle bare vise barna at man kan ha det gøy selv uten å måtte bruke masse penger, sa Pritchard.

Men en time seinere hadde tørketrommelen gått varm, og den treårige gutten hadde da fått annengrads forbrenninger.

Den toårige jenta slapp fra hendelsen uten fysiske skader.

- Straff

Aktor Keith Schroeder kjøper slett ikke Pritchards forklaring, men mener i stedet at tørketrommeloppholdet var en straff for at treåringen hadde tisset i buksa.

Stefarens sak styrkes heller ikke av at en sakkyndig konkluderer med at forbrenningene, sammen med tidligere skader, blant annet et brukket kragebein på et av barna, kan tyde på vedvarende mishandling.

Pritchards rulleblad taler heller ikke til hans fordel: Ei uke før tørketrommelhendelsen klatret han ruset opp på taket av et kornlager og kastet ting på politiet.

- Ute av proporsjon

Forsvarer Sarah McKinnon kjørte hardt på at saken er blåst ut av proporsjon av barnas biologiske far, som ønsker full omsorgsrett og har meldt mulige tilfeller av mishandling 20 ganger i løpet av de to siste åra.

Hun har også vektlagt Pritchards forklaring om at han selv lekte i tørketrommelen som barn, uten å ta skade av det.

Men juryen delte til slutt aktors oppfating; de brukte tre og en halv time på å finne Pritchard skyldig i barnemishandling samt i å sette et barn i fare.

Straffeutmålingen blir etter planen fastsatt i morgen.

DØMT: Aron Pritchard, opprinnelig fra Wichita i Kansas, er nå funnet skyldig i barnemishandling og i å ha utsatt et barn for fare.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media