Stefar slo 4-åring til blods

Da den fire år gamle gutten tisset i senga, ble han slått med bjørkeris på baken av stefaren. En annen gang ble fireåringen slått til blods av samme mann. Nå er 32-åringen dømt til fengsel for ugjerningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen fra Kristiansund ble dømt til fengsel i ett år og fem måneder for blant annet å ha slått samboerens 4 år gamle sønn til blods. Den domfelte stefaren dunket også den lille guttens hode mot veggen og gulvet.

Tiltalte ble rasende da gutten vætet seg, og etter å ha slått ham, låste han gutten naken inne på et mørkt og kaldt rom i kjelleren i noen minutter. Deretter tok han gutten opp på badet og dusjet ham med kaldt vann, begge deler som straff for sengevætingen, står det i dommen fra Nordmøre herredsrett.

De fysiske avstraffelsene har skjedd gjentatte ganger fram til i sommer. Tilfellet han er dømt for er det mest alvorlige.

Retten karakteriserer domfelte som en mann med total mangel på selvbeherskelse og med en hensynsløshet uten sperrer. Retten anser faren for alvorlige og langvarige psykiske ettervirkninger for 4-åringen som åpenbare.

I tillegg til fengselsstraff er 32-åringen dømt til å betale 30.000 kroner i oppreising til gutten og retten mener gjentagelsesfaren er stor. Han er derfor også dømt til 4 års sikring.

Til tross for gjentatte fysiske avstraffelser av 4-åringen har guttens mor ved flere anledninger i ettertid oppsøkt den domfelte 32-åringen. Dette har skjedd til tross for at 32-åringen har hatt forbud mot å oppsøke henne. Ved minst en anledning har hun også hatt 4-åringen med seg. Hun har også fått et barn med ham.

(NTB)