Stefaren arrestert for drapet på 9 år gamle Rowan Ford

Liket av jenta ble funnet i en hule. Nå er både stefaren og en kamerat pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag morgen i åtte-tida ble liket av 9 år gamle Rowan Ford funnet i en hule i et avsidesliggende område sørvest i delstaten Missouri.

Da hadde det gått seks dager siden moren kom hjem fra nattevakt og oppdaget at jenta var borte.

Fredag kveld ble den 24 år gamle stefaren David Spears og en kamerat arrestert for drapet. Det bekrefter sheriff Ken Copeland i Newton County.

- Stefaren er en mulig mistenkt. Jeg kan bekrefte at han, i tillegg til en av vennene hans, er arrestert, sier Copeland til nyhetsbyrået AP.

Funnet i hule

Jenta ble funnet i en hule i fjellsiden omlag 16 kilometer fra jentas hjemsted Stella. Talsmann for FBIs kontor i Kansas, Jeff Lanza sier til ABC News at jenta ble funnet i et område der politiet hadde planlagt å lete.

- Jeg ble fortalt at det var en hule der, sier Lanza.

Etterforskerne tror at jenta ble drept i Barry County, ikke langt unna, og at liket av henne ble fraktet til McDonald County.

SAMMEN I SORG: Venner samler seg foran hjemmet til den drepte Rowan Ford (9). Foto: AP Photo/Mike Gullett/SCANPIX
SAMMEN I SORG: Venner samler seg foran hjemmet til den drepte Rowan Ford (9). Foto: AP Photo/Mike Gullett/SCANPIX Vis mer

Dødsårsaken er fortsatt ikke fastslått, men politiet føler seg overbevist om at hun ble drept.

- Vi vet at vi har med et drap å gjøre, sier Copeland. Det lokale politiet har fått bistand fra FBI-etterforskere, som har vært på funnstedet og gjort undersøkelser. Jenta ble først identifisert ut fra klærne hun hadde på seg.

Borgermesteren i Stella, Bill Aslop, som svarte på telefoner hjemme hos familien i går, sa at jentas mor ble helt satt ut da sheriff Copeland fredag morgen hadde stått på døra hennes og sagt at liket av den lille jenta mest sannsynlig var hennes datter.

- Han fortalte henne at de hadde funnet liket av en liten jente, og at de var 99 prosent sikre på at det var deres datter, sier borgermester Aslop til AP.

Stefaren passet jenta

Lille Rowan ble meldt savnet av moren, Colleen Spears, lørdag 3.november etter at hun kom hjem fra nattevakt på supermarkedkjeden Wal-Mart.

Stefaren David Spears, som vanligvis jobber dagskift, har fortalt etterforskerne at han og to kamerater var hos jenta fredag kveld helt fram til de gikk ut kvart på elleve.

Da lot de den ni år gamle jenta være alene hjemme i det ulåste huset. Da han kom hjem ved midnatt sjekket han ikke hvordan det stod til med jenta.

Stefaren arrestert for drapet på 9 år gamle Rowan Ford

Stefaren har også forklart at han ringte moren sin i ettida den natta for å spørre om å få låne bilen hennes. Hun kom kjørende med bilen halvannen time senere, og ble værende i huset mens han tok bilen og ble borte i fem og en halv time.

Moren har fortalt til politietterforskere at hun ikke en eneste gang i løpet av disse timene så til barnebarnet sitt, melder ABC News.

Ingen forklaring

Ifølge sheriffen har ikke David Spears gitt noen forklaring på hva han gjorde i løpet av denne tida. Han har nektet å gi noen kommentarer og har bodd hos moren siden stedatteren Rowan forsvant.

- Han er svært oppbrakt og ute av seg. Han grått en del, sier moren Myrna Spears til AP. Også hun nekter å svare på spørsmål om hva som skjedde den natta.

David Spears fortalte først kona at han ikke visste hvor jenta var. Senere fortalte han henne at Rowan kanskje hadde vekket ham i løpet av natta og sagt noe om at hun skulle til en venn.

Dagen etter gikk David og Colleen Spears rundt og banket på hjemme hos datterens venner uten å finne henne. Hjemme hos dem var det ingen spor som tydet på at det skjedd noe kriminelt. Men ifølge sheriffen har politiet hele veien mistenkt at noen stod bak jentas forsvinning.

- Det er ikke noe naturlig ved at en ni år gammel jente står opp og forlater huset på egen hånd om natta. Det er ingen tvil om at hun ble tatt fra boligen, sier Copeland til ABC News.

SAVNET I SEKS DAGER: Rowan Ford (9) forsvant fra det lille hjemstedet Stella med 200 innbyggere forrige helg. I går ble liket av hennne funnet.
KNUST: I går fikk hun beskjeden hun ikke hadde håpet på, liket av Colleen Spears\' datter ble funnet. Her står moren foran hjemmet sammen med kolleger fra Wal-Mart.
MISTENKT: I går kveld ble stefaren og en kamerat av han arrestert for drapet, opplyste sheriff Ken Copeland.