Stefaren til Christoffer (8) nektet å forklare seg for retten

Han var redd for å si noe galt om kona på tiltalebenken.

RETTSSAK MOT MOR: Rettsaken mot mor til Christoffer Gjerstad Kihle startet i går. I dag nektet stefaren til Christoffer å forklare seg. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
RETTSSAK MOT MOR: Rettsaken mot mor til Christoffer Gjerstad Kihle startet i går. I dag nektet stefaren til Christoffer å forklare seg. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39-åringen oppga at han var redd han skulle si noe som kunne misforstås da skulle begynne sin forklaring, og at dette skulle ramme moren til Christoffer Gjerstad Kihle negativt. Han er gift med den tiltalte og har derfor juridisk adgang til ikke å forklare seg.

- Det er for mye folk her. Jeg har sittet innesperret så lenge at dette går ikke. Det er vanskelig å være her. Jeg er blitt ganske paranoid av å sitte i fengsel, sa han idet tingrettsdommer skulle ta hans personalia.

- Jeg er redd for at jeg er så ustabil at det jeg sier kan gå ut over henne, sa 39-åringen vendt mot Christoffers mor.

Mannen soner en åtte år lang fengselsstraff for å ha mishandlet Christoffer Gjerstad Kihle så voldsomt at gutten døde av store hodeskader han ble påført timer før.

DØDE: Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble funnet død og stefaren ble funnet skyldig i drapet, nå sitter mora på tiltalebenken for å passivt ha medvirket til drapet.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DØDE: Christoffer Gjerstad Kihle (8) ble funnet død og stefaren ble funnet skyldig i drapet, nå sitter mora på tiltalebenken for å passivt ha medvirket til drapet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Verken Tønsberg tingrett eller Agder lagmannsrett festet lit til mannens skyldnekt da saken mot han ble behandlet i 2008 og 2009.

Nå står moren (37) tiltalt for medvirkning til mishandlingen og dødsfallet fordi hun ikke gjorde noe for å stanse volden.

(NTB)