I RETTEN I DAG: Her er stefaren fotografert sammen med Christoffers mor tidligere.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I RETTEN I DAG: Her er stefaren fotografert sammen med Christoffers mor tidligere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Stefaren vil ikke forklare seg om Christoffer i retten

Men aktor fikk lese opp forklaring fra politiavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Christoffers stefar, som soner en dom på åtte år for å ha forårsake åtteåringens død. Det er hans kone, Christoffers mor, som nå sitter på tiltalebenken.

Hun er tiltalt for å ha passivt medvirket til volden som forårsaken Christoffers død, og har fått en dom på to år og seks måneder i tingretten, som hun anket til lagmannsretten.

På ankesakens andre dag kom stefaren til retten. Han ønsket ikke å forklare seg i saken, noe han ikke må fordi at han er gift med tiltalte.

Samtykket Men han samtykket til at aktor kunne lese opp hans politiforklaringer.

- Han falt mye, sa stefaren da han i avhør ble spurt om skadene til Christoffer. Han nevnte også bekymring for balansen til Christoffer. 

Han fortalte også om skader han husket å ha sett på Christoffer, spesielt dagen han ble lagt inn på sykehus, den 17. januar 2005. Et par uker før gutten døde.

Stefaren forklarte at han en gang han var hjemme alene med gutten, satt på stua, i mens Christoffer var på rommet sitt og tegnet.

I avhøret forteller han at plutselig hørte et brak fra Christoffers rom og gikk inn. Da skal Christoffer ha sittet på gulvet, han blødde fra munnen, og hadde røde merker på den ene siden av hodet.

BLE BARE ÅTTE ÅR: Christoffer Gjerstad Kihle (8) (bildet) ble funnet død. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLE BARE ÅTTE ÅR: Christoffer Gjerstad Kihle (8) (bildet) ble funnet død. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det skal også ha vært blod på veggen på rommet.

Han forteller at han da tar med seg Christoffer inn på badet, og at da han snudde seg for å fukte en klut, så falt Christoffer over et tørkestativ som sto på badet.

Innlagt Det var senere denne januarkvelden Christoffer ble innlagt på sykehus. Det har tidligere kommet fram at Christoffer da hadde et langt kutt i ryggen og hevelse i ansiktet.

Da han kom på skolen dagen etter ble han sendt hjem igjen. En SFO-ansatt fortalte i forrige rettsrunde mot mora at hun ikke kunne skjønne at han ble sendt på skolen blåslått, og med slike skader

I går fortalte Christoffers mor at hun tror at stefaren er uskyldig dømt, og at om stefaren hadde vært voldelig mot Christoffer, så ville hun ha oppdaget det.

Stefaren nektet også å forklare seg i tingretten.