Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steffen (22) funnet død to dager etter slagsmål

Fire av 20 festdeltagere siktet i saken. - Vennene er helt knust.

LÅ DØD I ELVA: I denne bekken ble 22-åringen funnet i dag, over to døgn etter volden som kan ha forårsaket dødsfallet. Foto: Lasse Ljung
LÅ DØD I ELVA: I denne bekken ble 22-åringen funnet i dag, over to døgn etter volden som kan ha forårsaket dødsfallet. Foto: Lasse Ljung Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet offentliggjorde i ettermiddag navnet på mannen som ble funnet død i Nessbekken ved Andebu i Vestfold mandag.

Avdøde er 22 år gamle Steffen Jonstang fra Brekkeåsen i Re.

Fire personer er siktet etter dødsfallet, som betegnes som mistenkelig. Det var i kveld ennå uklart om voldsepisoder på en fest natt til søndag, rundt 200 meter fra funnstedet, kan ha forårsaket 22-åringens død.

20 festdeltagerePå en pressekonferanse i dag  bekreftet politiet at tre menn på 20, 22 og 23 år er i politiets varetekt og siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter eller medvirkning til dette. En fjerde person, en 24-åring, er løslatt men siktet for å ha avgitt falsk forklaring i saken.

NÆR VENN: Kristian Schjøtt kjente avdøde godt, og kunne i dag ikke forstå hva som har skjedd. MMS-foto: Christian Bråtebekken
NÆR VENN: Kristian Schjøtt kjente avdøde godt, og kunne i dag ikke forstå hva som har skjedd. MMS-foto: Christian Bråtebekken Vis mer

Bakgrunnen for siktelsen er slagsmål mellom noen av de siktede og nå avdøde Jonstang på det omtalte nachspielet i et hus i nærheten. Det skal ha vært 20 personer tilstede på festen.

Politiet vet så langt ikke hvordan 22-åringen havnet i bekken, og ville i kveld ikke kommentere hvorvidt avdøde hadde ytre skader. Dødsårsaken vil trolig først bli klarlagt når en foreløpig obduksjonsrapport foreligger i morgen.

Ikke meldt savnetEn nær venn av Jonstang, Kristian Schjøtt, forteller til Dagbladet at han forsøkte å ringe 22-åringen på søndag for at de skulle treffes, men fikk ikke svar.

- Jeg begynte å stusse da jeg ikke hørte noe fra ham. Da jeg hørte at en person var funnet død i dag hadde jeg en veldig dårlig følelse, sier Schjøtt.

Han opplyser at kompisen jobbet som lastebisjåfør for Gilde og hadde en stor omgangskrets.

- Han var hardtarbeidende, blid og godt likt av alle, sier vennen.

Det inntrykket hadde også Herisch Mahmoud, en annen venn.

image: Steffen (22) funnet død to dager etter slagsmål

- Han har aldri gjort noe vondt med noen, og slåss aldri. Jeg kan ikke tenke meg at han kunne havne i slåsskamp, sier han om Jonstang.

«Hvil i fred steffen! Finnes ingen som kan erstatte deg. Et stort tap for hele kameratgjengen!», skriver en annen venn på Facebook i dag.

- Steffen var veldig glad i livet. Han hadde veldig mange venner. De støtter hverandre nå og er helt knust, forteller Mahmoud.

Flere skal ha blitt urolige da de ikke fikk tak i Jonstang etter festen lørdag, men politiet ble ikke koblet inn.

- GLAD I LIVET: Vennen Herisch Mahmoud forteller at vennene av Jonstang er helt knust i dag.
- GLAD I LIVET: Vennen Herisch Mahmoud forteller at vennene av Jonstang er helt knust i dag. Vis mer

- Det ble registrert av festdeltakerne at han ikke kom tilbake, men ingen meldte han savnet, sier lensmann Hans Petter Gulliksen.

Funnet på bunnenDet var en maskinentrepenør som drev med arbeid i området som oppdaget den døde mannen på bunnen av bekken i 12.45-tida mandag.

- Vi så med én gang at han var død. Derfor gikk vi ikke bort, men ringte politiet umiddelbart, sier André Halum til Sandefjords Blad.

Vitnet opplyser at det ikke umiddelbart var noe som tilsa at noe kriminelt hadde skjedd på stedet.

RANSAKET: Huset der nachspielet pågikk natt til søndag var i dag plombert av politiet. MMS-Foto: LASSE LJUNG
RANSAKET: Huset der nachspielet pågikk natt til søndag var i dag plombert av politiet. MMS-Foto: LASSE LJUNG Vis mer

I tillegg til de siktede har politiet i dag avhørt flere personer, og vil fortsette med en rekke avhør framover. Det er også gjort tekniske undersøkelser ved åstedet og ved huset der de involverte oppholdt seg natt til søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!