Steffen krever penger

Steffen Iversen har lagt inn krav på et større pengebeløp i konkursboet til fotballpuben som broren Tor Odd Iversen drev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Det får Dagbladet bekreftet av bostyrer Terje Aas, etter at det i går ble gjennomført en første skiftesamling i selskapet.

35 krav

- Han har kommet med krav i boet, men jeg vil ikke si noe om kravets størrelse, sier advokat Aas.

Totalt er det kommet inn 35 krav på til sammen 1,9 millioner kroner i boet. Så langt er det bare funnet 693,76 kroner i aktiva i boet, i form av bankinnskudd.

Det betyr at Steffen Iversen og de andre uprioriterte kreditorene ikke kan regne med å få ei eneste krone.

Tor Odd Iversen etablerte Norsk Pubdrift AS i Selbu i Sør-Trøndelag 15. august 2002. Han var selv styreleder, mens Steffen Iversen gikk inn med 20000 kroner i aksjekapital.

Ifølge Dagens Næringsliv skal Steffen også ha gitt broren en halv million kroner i lån.

Puben startet virksomheten 29. november 2002, men gikk konkurs etter mindre enn ett års drift. Dørene ble stengt i forbindelse med at Selbu E-verk kuttet strømmen da det ble åpnet konkurs i Selbu Turiststasjon AS, som også hadde Tor Odd Iversen som styreleder. Konkursboene i de to selskapene samarbeider nå om arbeidet.

Straffbart?

Ved gårsdagens skiftesamling i Norsk Pubdrifts konkursbo ble det lagt fram en midlertidig innberetning til Sør-Trøndelag tingrett. Der kommer det fram at det foreligger mistanke om straffbare forhold, som i hovedsak gjelder manglende innbetaling av skatt.

Bostyrer har ifølge innberetningen fått opplyst fra regnskapsfører at «det foreligger flere uttak fra driftskonto med Visa-kort som mangler bilag, og at kassaoppgjørene har vært mangelfulle, samt at det ikke er samsvar mellom omsetning og det som er innsatt i banken».

BRORSKAP: Steffen Iversen skjøt inn penger da broren Tor Odd Iversen åpnet fotballpub i Selbu. Det endte med en dundrende konkurs.