Steffen tilbake på Lerkendal

Steffen Iversen returnerer til Lerkendal i VIF-drakt, åtte år etter avreisen til Tottenham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og i de samme åtte årene har Bjørn Hansen hatt et håp om å se sin tidligere elev i hvitt og sort igjen.I åtte år har Bjørn Hansen hatt et håp om å se Steffen Iversen tilbake i Rosenborg. Nå innser han at det trolig ikke vil skje.

- Nå har jeg mistet troen på at vi får se ham mer i Rosenborg. Han er gift, og vil trolig søke helt andre utfordringer. I tillegg er nivået for høyt i RBK til at han kan komme hjem som 33-åring å avslutte karrieren, sier Hansen til Adresseavisen.

Og det at Iversen kun var interessert i en korttidskontrakt, var en viktig årsak til at sjefene på brakka ikke vurderte å hente ham hjem til Trondheim. Nå kan de få stryk av sin «bortkomne» sønn. Iversen er på vei tilbake mot storformen og er inne i landslagsvarmen igjen. Men: Han mangler scoring i Tippeligaen, og er nok ekstra tent på å putte nettopp mot Rosenborg. Hansen gleder seg uansett til å se hva Iversen kan få til i kveldens kamp.

- Steffen skulle vært tilbake i Trondheim for lenge siden, og helst iført Rosenborg-drakt, sier Hansen, som betrakter Iversen som en av norsk fotballs aller største talenter gjennom tidene.

Dro for tidlig

Iversen debuterte i eliteserien i 1995 med åtte mål på 25 kamper for Rosenborg, og ble solt til Tottenham sesongen etter som 19-åring.

- Jeg er fortsatt av den oppfatningen av at Steffen reiste for tidlig. England var ikke et riktig valg, sier Hansen.

Nils Arne Eggen deler den oppfatningen. Iversen de siste sesongene slitt med skader og lite spilletid, noe som resulterte i at han takket til en korttidskontrakt med Vålerenga for å få fart på karrieren igjen.

- Det var viktig for Steffen å komme hjem til Norge for å få satt i gang utviklingen av sitt enorme potensial. Jeg håper han kan bli like god som jeg alltid har trodd. Men han valgte den nest beste løsningen når det gjelder klubb, sier Nils Arne Eggen til Adresseavisen, og håper fortsatt å se Steffen tilbake i RBK.

TILBAKE:Steffen Iversen stiller i blått når han i dag igjen entrer Lerkendal.