DOBBELT: Instagram lot seg imponere av norske Steffen Fossbakks bilde. Skjermdump Instagram. 
DOBBELT: Instagram lot seg imponere av norske Steffen Fossbakks bilde. Skjermdump Instagram. Vis mer

Steffen våknet til over en million «likes»

- Shit, nå skjer det noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overraskelsen var stor da Steffen Fossbakk (29) sjekket telefonen onsdag morgen. Over natta hadde et av bildene hans plutselig fått over en million likerklikk på Instagram.

- Det var rimelig fullt på mobilskjermen da jeg våknet. Den stopper å telle på 100, så jeg vet ikke hvor mange varsler jeg hadde, sier Steffen Fossbakk til Dagbladet.

Hver fredag har Instagram et emneknagg-prosjekt hvor hvem som helst kan komme med bidrag, så lenge du har en bruker. De aller beste bildene blir lagt ut på Instagrams offisielle profil med over 193 millioner følgere.

Det var dette som skjedde med hobbyfotografen fra Finnsnes. Bildet av to sauer ble tatt på Andsfjellet i Målselv og falt tydelig i smak hos amerikanerne. Det var Folkebladet som først omtalte saken.

- Nesten som å vinne i lotto

MYE TID: Fossbakk bruker i snitt åtte timer om dagen på fotografering. FOTO: Steffen Fossbakk.
MYE TID: Fossbakk bruker i snitt åtte timer om dagen på fotografering. FOTO: Steffen Fossbakk. Vis mer

Kvelden før bildet tok av på sosiale medier, tikket det inn en «like» på bildet fra Instagrams offisielle profil. Da skjønte Fossbakk at noe var i gjære.

- Jeg tenkte: Shit, nå skjer det noe. Jeg la meg til å sove, så eksploderte det i løpet av natta. Det er enormt mange bilder som er med i prosjektet, så det er nesten som å vinne i lotto når man bli valgt ut.

Forrige ukes emneknagg var «seeingdouble», eller «sedobbelt». Instagram skryter av den norske fotografen under bildet hans:

«Dette #WHPseeingdouble-møtet fanget av Steffen Fossbakk (@Seffis) fikk oss til å måtte se to ganger. Hvor mange sauer ser du?»

- Lett å glemme hvor fint vi har det

De siste dagene har hobbyfotografen fått nesten 2000 nye følgere på Instagram.

- Det er veldig artig å få en slik boost. Jeg blir ekstremt motivert og får lyst til å kjøre på enda mer, forklarer Fossbakk.

Med nesten 50 000 følgere, hadde Fossbakk allerede en solid fanskare på bildedelingstjenesten. Til tross for at hobbyfotografen i hovedsak publiserer bilder fra norsk natur, har han flest utenlandske følgere.

- Med så mye fælt i verden, er det lett å glemme hvor fint vi har det rundt oss. Jeg tror mange av de som følger meg vil ha en pause fra hverdagen for å fokusere på de fine tingene, sier Fossbakk.