Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steg 8,5 millioner på 2,5 år

Christian Dahl har solgt toppleiligheten for 30 millioner.

LYSERE PÅ TOPPEN: Trond Olav Frigaard, eier av Frigaard Gruppen, har kjøpt toppleilighet på Frogner. Foto: Nordvik & Partners
LYSERE PÅ TOPPEN: Trond Olav Frigaard, eier av Frigaard Gruppen, har kjøpt toppleilighet på Frogner. Foto: Nordvik & Partners Vis mer

(Finansavisen:) For 2,5 år siden kjøpte Christian Dahl en splitter ny toppleilighet i Bygdøy allé 45 for 21,5 millioner. Nå har han solgt den for 30 millioner, skriver Finansavisen.

Hypet på «Lukket visning»

Dahl er eier og daglig leder i Nordic Chemical Solutions som selger såpe som oljeselskapene bruker til vask av rør og produksjonsmaskiner. Og selv om den butikken går gnistrende, har han gjort det tilnærmet like godt i boligmarkedet.

Det var ifølge avisa eiendomsutviklingsselskapet Bonum som opprinnelig tok tak i loftet i Bygdøy allé 45. For bare 4,4 millioner kroner skaffet de seg råloftet til den nå 239 kvadratmeter store stoppleiligheten.

Da Bonum hadde bygget den ut etter alle kunstens regler og til skyhøy standard fikk de en takst på 25 millioner kroner for leiligheten.

Dessuten ble den eksponert ekstra gjennom TV3-programmet «Lukket visning».

Kjøper i stål og eiendom

Kjøper av leiligheten er ifølge Finansavisen Trond Olav Frigaard som eier Frigaard Gruppen som driver produksjon av produkter i stål for lagring og innredning, og blant annet sponser fotballaget Sarpsborg 08.

Frigaard har måttet betale, da leiligheten ifølge avisa har hatt en prisøkning på 40 prosent i løpet av 2,5 år. Til sammenlikning har boligmarkedet i området hatt en verdistigning på 25 prosent i samme periode.

Nordvik & Partners Skøyen står bak salget. Det var også de som hadde oppdraget da Bonum solgte i forrige runde.

Andre økonominyheter:
Christian Ringnes blar opp
- Må tilbake til finanskrisen for å finne et liknende fall

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media