Steigen uten strøm på tredje døgnet

Det er unntakstilstand i Steigen kommune i Nordland, som er uten strøm på tredje døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare noen få aggregater leverer nødstrøm, og disse brukes hovedsakelig av bøndene for at de skal få melket kyrne.

Nord-Salten Kraftlag jobber på spreng for å reparere mastene som uværet har ødelagt, men kan ikke love noen ting foreløpig, ifølge ordfører Berit Woie Berg.

- De prøver å skaffe oss noe av strømmen tilbake i løpet av dagen, men arbeidet er svært vanskelig og mastene står langt til fjells, sier hun til NTB.

Ordføreren betegner situasjonen som alvorlig og har organisert krisesendinger i lokalradioen, ettersom NRKs distriktssending ikke er på lufta hele helga.

- Radio Nordsalten sender informasjon klokka 10, 14 og 18 lørdag, og samme tid søndag dersom strømmen ikke er tilbake, sier hun.

Syke og andre utsatte personer er samlet på institusjon og blir tatt vare på der. Folk flest fyrer med ved for å holde varmen, mens noen aggregater er fraktet til Steigen for å sikre strøm til de aller viktigste funksjonene i bygda.

Folk som trenger hjelp, kan ringe til en døgnbemannet vaktsentral med nummeret 75 76 54 00. Hvis de da fortsatt har telefon, for uværet påvirker også store deler av telenettet. (NTB)