Steil Blair nekter protestanter å marsjere

Politiet i Nord-Irland skjøt med gummikuler mot protestanter for femte dag på rad i dag, mens statsminister Tony Blair nektet å endre et marsjforbud som er opphav til opptøyene de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blair gjorde dette klart på et møte med representanter for den protestantiske Orange-ordenen.

Politiet og avdelinger fra den britiske hæren ble angrepet av demonstranter i Belfast, Newtonabbey og i Portadown hvor den protestantiske Orange-ordenen er blitt nektet å holde en årlig marsj gjennom et katolsk nabolag.

Natt til i dag ble opprørspoliti sendt med helikopter til Drumcree i utkanten av Portadown, der tusenvis av medlemmer av Orange-ordenen har samlet seg etter at de ble nektet å holde en marsj som har vært arrangert hvert år siden 1807.

Protstantene kastet små brannbomber mot politiet, og noen av dem forsøkte å bryte gjennom barrikadene politiet har satt opp for å hindre den omstridte marsjen langs Carvaghy-veien i Drumcree.

Blair endrer ikke beslutning

Orange-ordenen truet torsdag med å lamme hele Nord-Irland i løpet av noen timer, samtidig som organisasjonens ledere møtte statsminister Tony Blair i et siste forsøk på å hindre at den spente situasjonen eksploderer i blodige sammenstøt.

De fire delegatene fra ordenen krevde overfor Blair at den britiske regjering må oppheve forbudet mot å marsjere gjennom Drumcree.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer