SLITEN OG AVMAGRET: Det var en sliten og avmagret Stein Dokset (50) som satte seg inn i fangebilen som fraktet ham fra fengselet til rettsbygningen i 08-tida lokal tid. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
SLITEN OG AVMAGRET: Det var en sliten og avmagret Stein Dokset (50) som satte seg inn i fangebilen som fraktet ham fra fengselet til rettsbygningen i 08-tida lokal tid. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADETVis mer

Stein Dokset til Dagbladet: - Tror jeg får fire-fem år

Den drapstiltalte nordmannen risikerer dødsstraff for å ha tatt livet av ekskjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET BY (Dagbladet): - Jeg tror jeg får fire-fem år, sier Stein Dokset (50) til Dagbladet.

Den drapstiltalte nordmannen sitter på benken rett foran Dagbladet - lenket på hender og føtter og iført brunbeige shorts og T-skjorte - i rettssal 3 i Phuket provinsrett, i påvente av at hovedforhandlingen i saken hans skal begynne.

Enn så lenge behandler retten en annen sak. Lier-mannens 27-årige kjæreste setter seg etter hvert bak ham og småsnakker med ham mens hun stryker ham over ryggen.

Etter å ha gitt kommentaren til Dagbladet snur Dokset seg til en norsk bekjent og hvisker at «journalistene lager så mye problemer for familien hjemme».

Sammenlenket Like etter klokka 08 lokal tid rygget fangebilen inn foran Phuket provinsfengsels jerndør, og ei gruppe sammenlenkede fanger - inkludert Dokset - kom en etter en ut og steg inn i bilen, for å bli kjørt de noen hundre meterne til rettsbygningen.

DØD: Trebarnsmoren Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet sommeren 2009. To og et halvt år seinere ble hun funnet i en søppelcontainer stuet bort på et bad i Doksets kjeller. Foto: PRIVAT
DØD: Trebarnsmoren Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet sommeren 2009. To og et halvt år seinere ble hun funnet i en søppelcontainer stuet bort på et bad i Doksets kjeller. Foto: PRIVAT Vis mer

Det var en sliten og avmagret Dokset som møtte i retten i dag, langt tynnere enn på bildene av ham som hittil er publisert; et år i thailandsk varetektsfengsel har satt sine spor.

Lier-mannen er tiltalt for å ha drept sin ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut med overlegg, for så å skjule henne i en søppelcontainer i to og et halvt år. I tillegg er han tiltalt for å oppbevare et våpen ulovlig.

Risikerer dødsstraff Dagen i dag er avsatt til aktor, statsadvokat Supatchai Mienkead, som legger fram sine bevis. Får han Dokset dømt for overlagt drap, kan nordmannen bli idømt dødsstraff eller livstidsdom.

Nordmannen vil ikke overfor Dagbladet utdype hvorfor han tror straffen blir langt lavere. Forvarer Boonsin Archeevaraghuprok fortalte imidlertid Dagbladet sist torsdag at klienten sier seg uskyldig på alle tiltalepunkter.

Archeevaraghuprok har hittil vært taus om hva han vil legge fram i retten. Det vil uansett ikke skje før på et langt seinere tidspunkt; hovedforhandlingens rettsdager er spredt ut over vidt forskjellige datoer.

- Uhell Da levningene etter June ble avdekket i en razzia i regi av det føderale politiet 28. februar i fjor, forklarte nordmannen at ekskjæresten ved et uhell hadde dødd under et basketak.

KJÆRESTEPAR: Dokset levde sammen med June i sju år, før hun forlot ham for en thailandsk politimann. Her på et bryllupsbilde fra 2005/06 med hennes to eldste barn. Foto: PRIVAT
KJÆRESTEPAR: Dokset levde sammen med June i sju år, før hun forlot ham for en thailandsk politimann. Her på et bryllupsbilde fra 2005/06 med hennes to eldste barn. Foto: PRIVAT Vis mer

Ifølge Dokset slo trebarnsmoren hodet i veggen og falt ned trappa, og da hun viste seg å være død, fikk 50-åringen panikk og puttet liket i søppelcontaineren. Containeren ble så flyttet rundt i flere av Doksets luksusvillas rom, før den endte på et bad i kjelleren.

Det var familien som meldte June savnet, da broren Nirut Rattikul (36) ikke oppnådde telefonkontakt. Dokset forklarte da at June frivillig hadde satt seg inn i en pickup og ikke kommet tilbake.

Meldte fra om stank Så gikk det to og et halvt år, før ei hushjelp meldte fra om en mistenkelig stank i huset, og politiet slo til.

I mellomtida hadde Doksets nye kjæreste og hennes barn flyttet inn i det svære huset. Det samme hadde en svensk/thailandsk familie, som til Dagbladet forteller at de ble syke av å bo der.

Dagbladet møtte Junes bror Nirut Rittikul - som er til stede i rettssalen i dag sammen med flere andre familiemedlemmer - for noen dager siden.

I RETTEN: Hovedforhandlingen i rettssaken mot Dokset foregår her, i Phuket provinsrett. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
I RETTEN: Hovedforhandlingen i rettssaken mot Dokset foregår her, i Phuket provinsrett. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer

- Jeg håper Stein aldri slipper ut igjen, sa han da.

ØNSKER STRENG STRAFF: Junes storebror Nirut Rittikul (36) ser helst at Dokset aldri slipper ut igjen fra fengsel. I dag er han på plass i rettssalen for å følge saken mot nordmannen. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
ØNSKER STRENG STRAFF: Junes storebror Nirut Rittikul (36) ser helst at Dokset aldri slipper ut igjen fra fengsel. I dag er han på plass i rettssalen for å følge saken mot nordmannen. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer