- Stein er en veldig tøff fyr. Han kommer seg gjennom dette

Nær venn av drapssiktede Stein Håvard Dokset (49) mener nordmannen har styrke til å takle situasjonen han er kommet opp i.

RISIKERER LIVSTIDSSTRAFF: Stein Håvard Dokset (49) sitter varetektsfengslet på Phuket, siktet for forsettlig drap på kjæresten Rungnapa «June» Ratchasombut. Blir han funnet skyldig, risikerer han livstidsstraff. I tillegg har han gående en svindelsak mot seg i thailandsk rett. Foto: AP/SCANPIX
RISIKERER LIVSTIDSSTRAFF: Stein Håvard Dokset (49) sitter varetektsfengslet på Phuket, siktet for forsettlig drap på kjæresten Rungnapa «June» Ratchasombut. Blir han funnet skyldig, risikerer han livstidsstraff. I tillegg har han gående en svindelsak mot seg i thailandsk rett. Foto: AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET/OSLO (Dagbladet): - Stein er en veldig tøff fyr. Han kommer seg gjennom dette, sier en norsk mann bosatt på Phuket i Thailand til Dagbladet.

Han er nær venn av Stein Håvard Dokset (49), som er siktet for å ha drept sin thailandske kjæreste og skjult liket i ei søppelbøtte hjemme hos seg selv i to og et halvt år.

Ordknapp Mannen er ordknapp da Dagbladet møter ham hjemme på ferieøya, men uttrykker klokkertro på at vennen har stor indre styrke og vil stå støtt gjennom krisa som er oppstått.

- Vanlige folk takler ikke slikt flere dager i strekk, sier han og sikter til de alvorlige anklagene og de kummerlige forholdene Dokset har levd under i politiarresten, der han bare har hatt ei pute på cella og sovet på betonggolvet.

Familiefaren er tilbakeholden med å si noe mer; han er nervøs for at hva han ytrer, kan få dramatiske følger.

- Jeg må ta hensyn til familien. Dette er ikke Norge, sier han.

Risikerer livstidsstraff Dokset ble i går fengslet for tolv dager. Blir han dømt når saken kommer opp for retten, risikerer han livstidsstraff.

Asker-mannen, som utvandret til Thailand i 2006, har innrømmet å ha vært delaktig i kjærestens død, men hevder han ikke hadde til hensikt å drepe trebarnsmoren, som han drev en eiendomsutviklingsgeskjeft sammen med.

Politiet tror nettopp det felles foretaket kan være bakgrunn for drapet; siden utlendinger ikke får eie tomter i Thailand, var kjæresten formelt eier av alle eiendommene paret utviklet og videresolgte - inkludert huset 49-åringen bor i.

Anklaget for svindel I tillegg til drapssaken har nordmannen også en pågående svindelsak han må svare for; en svenske anklager ham for å ha underslått 800 000 baht (ca. 150 000 kroner), som han ble betrodd for å oppbevare i safen i luksushjemmet.

Dokset nekter for at han noen gang har mottatt penger fra svensken, som anmeldte ham kort tid etter at kjæresten forsvant. 49-åringen var i retten dagen da politiet slo til mot boligen hans i strandbyen Kata, og de rundt 20 tjenestemennene måtte bryte seg gjennom døra.

Den drapssiktede Asker-mannen er ikke tidligere straffet i Norge.

KJÆRESTEN: Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet av familien i juli 2009. Etter at thailandsk politi denne uka fant likrester i Doksets hjem, er han siktet for å ha drept henne, for så å ha skjult liket hjemme i to og et halvt år. Foto: PRIVAT
KJÆRESTEN: Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet av familien i juli 2009. Etter at thailandsk politi denne uka fant likrester i Doksets hjem, er han siktet for å ha drept henne, for så å ha skjult liket hjemme i to og et halvt år. Foto: PRIVAT Vis mer