ÅPEN OM PROSTATAKREFT: - Jeg ble umiddelbart svært engstelig, men etter den første diagnosen ble jeg beroliget, sier Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv. Her i 2008 under en NHO-middag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ÅPEN OM PROSTATAKREFT: - Jeg ble umiddelbart svært engstelig, men etter den første diagnosen ble jeg beroliget, sier Stein Erik Hagen til Dagens Næringsliv. Her i 2008 under en NHO-middag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Stein Erik Hagen er kreftsyk

Vil bidra til åpenhet om sykdommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Dagens Næringsliv forteller forretningsmann og milliardær Stein Erik Hagen (55) at han har fått prostatakreft. Sykdommen ble oppdaget i begynnelsen av desember.

- Jeg kan bekrefte at jeg har fått påvist cancer i prostata, dog på et veldig tidlig stadium. Jeg ble umiddelbart svært engstelig, men etter den første diagnosen ble jeg beroliget, sier Hagen til avisen.

Vil hjelpe andre Hagen var ifølge bladet Kapital en av Norges rikeste menn i 2010 med en formue på 13,7 milliarder kroner. I dag har han overført det meste av formuen til to barn bosatt i Sveits, skriver NTB.

- Jeg er åpen om dette for å kunne bidra til at folk blir oppmerksomme på prostatakreft, og at flere kan oppdage sykdommen tidligere og således få et bedre og lengre liv. Det er også viktig å være åpen for å kunne høste andres erfaringer og lytte til andres råd. Det er vanskelig å få råd hvis man ikke er åpen selv først, sier Hagen.

Arbeider fortsatt Han er storeier og styreleder i Orkla og vil fortsatt ta hånd om sine arbeidsoppgaver.

- Jeg føler meg frisk og i god form, men tar litt kortere dager på kontoret, reiser litt mindre og deltar i færre sosiale aktiviteter for å kunne prioritere mosjon og trening, sier han.

Stein Erik Hagen skal opereres på et sykehus i USA på nyåret. Han regner med å være tilbake i arbeid etter en uke, og å jobbe for fullt rundt seks uker etter operasjonen.

Prostatakreft er den vanligste kreftformen hos menn. Hvert år blir om lag 4.000 tilfeller oppdaget i Norge, og risikoen for å få påvist prostatakreft i løpet av livet er ca. 15 prosent. 1.200 nordmenn dør hvert år av sykdommen, ifølge NTB.