NYTT FORSLAG: Stein Erik Hagen ønsker nye skatteregler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYTT FORSLAG: Stein Erik Hagen ønsker nye skatteregler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Stein Erik Hagen foreslår ny skatt for de rikeste

Vil formueskatten til livs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Erik Hagen vil formuesskatten til livs, men foreslår å etablere en ny skatt som sikrer at de rikeste, som han selv, ikke ender opp som tilnærmet nullskattytere.

- Jeg har fulgt den senere debatten om formuesskatt med stor interesse - og oppgitthet. Jeg mener det er veldig viktig at den fjernes, men skjønner godt frykten for at de som er rikest, vil kunne bli fremstilt som nullskattytere eller tilnærmet nullskattytere. Jeg og de fleste andre vil ikke det, da vi betaler skatt av relativt høye årlige inntekter, sier Stein Erik Hagen til VG.

Hagen sier han har tenkt en del på ulike løsninger. Han er tydelig på at formuesskatten må bort slik at norske eiere av små og store bedrifter slipper å tappe selskapene sine. Men det blir feil å fjerne den, uten å innføre en annen ordning som sikrer at rike betaler skatt, legger han til. Løsningen er å vri beskatningen fra næring til luksus.

- I stedet kan det innføres en årlig formuesskatt på hus, hytter, biler, båter og andre luksusgjenstander. Så setter man et fribeløp høyt nok, eksempelvis ti millioner kroner, som gjør at det bare er de rike som må betale. Slik kan den jevne borger slippe, mens vi må betale, sier Hagen.

(NTB)