Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stein Erik Hagen kutter partistøtten

Så lei av kritikken fra norske politikere.

LEI: Stein Erik Hagen.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
LEI: Stein Erik Hagen. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Våre selskaper har ikke gitt noe partistøtte i år, og vi har i grunnen bestemt oss for at det er slutt. Det medfører bare en masse ubehageligheter for meg og min familie. Jeg blir personlig hengt ut av de røde, og opplever i grunnen bare kritikk, forklarer Stein Erik Hagen overfor VG.

Hagen sier han føler seg presset av Arbeiderpartiet til å stanse pengestrømmen. Han mener strategien fra statsminister Jens Stoltenberg og Ap er bevisst å skulle skremme bedrifter og næringsdrivende fra å gi støtte til de borgerlige partiene.

- På den måten svekker de opposisjonens økonomi og deres ressurser i valgkampen, sier Hagen.

I Høyre var man ikke klar over at en av partiets rikeste onkler nå snører igjen pengesekken. Hagen har gitt til sammen ti millioner kroner i partistøtte til borgerlige partier de siste årene.

- Dette var jeg ikke kjent med. Vi vil ikke gjøre oss så avhengige av enkeltpersoner, men hvis flere tenker som Hagen, så blir det et problem at inntektene mellom partiene blir så forskjellig, sier Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal. Arbeiderpartiet får til sammenligning fem millioner kroner hvert år av LO.
(NTB)