Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stein Erik Hagen operert fem ganger siden mars

Har blitt lam i venstre arm og overlatt mesteparten av ansvaret for familiebedriften til døtrene Camilla og Caroline.

LAM: Stein Erik Hagen har blitt lam i venstre arm, og har overlatt mesteparten av ansvaret i Canica til døtrene. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
LAM: Stein Erik Hagen har blitt lam i venstre arm, og har overlatt mesteparten av ansvaret i Canica til døtrene. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Erik Hagen er blitt lam i venstre arm og har overlatt familieselskapet Canica til sine døtre for godt. Han konsentrerer seg om Orkla, kunst og Prostatakreft­stiftelsen, mens døtrene har kjøpt seg opp i eiendomsselskapet Norwegian Property, skriver Dagens Næringsliv.

- Etter at jeg ble lam i venstre arm har jeg gjennomgått en operasjon i Norge og fire operasjoner i USA siden mars i år. Jeg blir forhåpentlig helt ok om seks-åtte måneder, skriver Stein Erik Hagen i en tekstmelding.

- Jeg har således valgt å overlate eieransvaret i Canica permanent til mine døtre. Jeg konsentrerer meg om Orkla, kunstsamlingen og Prostatakreftstiftelsen, skriver Hagen til DN.

Driver Canica Dermed sitter døtrene Nina Camilla Hagen Sørli (32) og Caroline Marie Hagen Kjos (30) med ansvaret for å drive familieselskapet Canica videre.

Han ble operert fredag i forrige uke. Lammelsen fikk Hagen etter en alvorlig nakkeprolaps i mars.

Har vært syk tidligere Dette er ikke første gang Stein Erik Hagen blir rammet av alvorlig sykdom. I desember 2011 fikk han påvist prostatakreft og ble senere kreftfri etter å ha blitt operert ved det private Johns Hopkins Universitetssykehus i USA.

Om John Fredriksens oppkjøp i Norwegian Property har Hagen følgende å si:

- Jeg har ikke noe imot å eie aksjer sammen med Fredriksen. At han kjøper er et tegn på at det er et bra selskap, og det tror jeg er veldig bra, sier han, og legger til at Norwegian Property er en langsiktig investering.

Canica AS meldte nemlig nylig om kjøp av 12,8 millioner aksjer i Norwegian Property til 9,55 kroner per aksje, altså fem øre mer per aksje enn det Famaday Trading vil betale. Etter transaksjonen har Canica 72.008.232 aksjer i Norwegian Property, tilsvarende 13,13 prosent av aksjene.

Hagen overlot ansvaret i Canica til døtrene i vinter, men sykdommen har ført til at de har tatt ansvar tidligere enn planlagt. Canica hadde i 2013 en bokført egenkapital på 10,6 milliarder kroner, hvor de største investeringene utenom Orkla er Jernia-kjeden og Komplett.

OVERTAR: Døtrene Caroline Hagen og Camilla Hagen (th) overtar foretingsansvaret for familiebedriften Canica.  Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
OVERTAR: Døtrene Caroline Hagen og Camilla Hagen (th) overtar foretingsansvaret for familiebedriften Canica. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling