Kjøper 22 prosent: Stein Erik Hagens familieselsakp Canica går inn på eiersiden i medisinselskapet, Curida. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kjøper 22 prosent: Stein Erik Hagens familieselsakp Canica går inn på eiersiden i medisinselskapet, Curida. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Stein Erik Hagen satser 25 millioner på medisin

Sammen med Klaveness går Stein Erik Hagens familieselskap Canica inn med 50 millioner kroner i den ansatt-eide medisinprodusenten Curida i Elverum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Stein Erik Hagens familieselskap, Canica, og Klaveness Marine Finance går inn med 25 millioner kroner hver i Curida, i en rettet emisjon, skriver Finansavisen.

Samtidig vurderer det statlige investeringsselskapet Investinor å delta med samme beløp, men tar en endelig beslutning først i januar.

Godt utviklingspotensial

Canica får en eierandel på 22,7 prosent i Curida etter emisjonen. Dermed prises pillefabrikken, som for tre år siden ble tatt over av de ansatte, til 110 millioner kroner.

– Vi ser et godt utviklingspotensial i legemiddelutvikling og -produksjon både nasjonalt og internasjonalt, sier adm. direktør Christer Kjos i Canica Holding.

– Satset og har fått det til

Curida driver leieproduksjon av flytende legemidler og næringsmidler i lokaler i Elverum. Den forhenværende Nycomed-fabrikken hadde produksjon fra 1990 og fram til Takeda flyttet produksjonen ut av Norge sommeren 2014. Fabrikken ble da nedlagt, og rundt 200 ansatte mistet jobben. Etter lang tids dugnadsjobbing, ble Curida etablert med kapital fra tidligere ansatte. Sommeren 2015 startet produksjonen opp igjen.

Styreleder Per S. Thoresen og Curida-sjef Leif Rune Skymoen understreker at Curida nå har nådd et viktig etappemål.

– Medarbeidere og aksjonærer har satset og fått det til. Nå har vi fått med flere svært seriøse investorer som også tilfører selskapet ny kompetanse, sier Skymoen.

Planlegger oppkjøp

Provenyet skal brukes til å videreutvikle Curidas virksomhet og styrke selskapets salgsarbeid. I tillegg planlegger selskapet oppkjøp av en produksjonsbedrift.

Curida er en integrert del av den norske satsingen på livsvitenskap og helseindustri, og har en visjon om å skape et nasjonalt senter for industrialisering av medisinsk innovasjon.

Tidligere i høst inngikk Curida en beredskapsavtale med Forsvaret. Selskapet skal ivareta norsk medisinproduksjon ved krise, konflikt eller krig.

Curida har 60 ansatte, og omsetter for rundt 50 millioner kroner. Etter to hele driftsår har fabrikken gått med underskudd. Skymoen og kollegene har ambisjoner om å gå med overskudd i 2018.

Flere økonomisaker:

Aksjeelite spår børsfest i 2018

Ringnes: - Det føles godt å sitte i eiendom for tiden

Krypto-krakk: - Måtte få en korreksjon