STØTTER REGJERINGEN.  Stein Erik Hagen, her i kongresshallen under World Economic Forum i Davos i januar, sier til VG at han mener Kina burde får fredsprisen og at regjeringen gjorde rett da de avviste Dalai Lama. Foto. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STØTTER REGJERINGEN. Stein Erik Hagen, her i kongresshallen under World Economic Forum i Davos i januar, sier til VG at han mener Kina burde får fredsprisen og at regjeringen gjorde rett da de avviste Dalai Lama. Foto. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Stein Erik Hagen vil gi fredsprisen til Kina

Støtter også regjeringens avvisning av Dalai Lama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens fremste økonomiske bidragsyter, forretningsmannen Stein Erik Hagen, sier til VG at Kina bør få Nobels fredspris for å ha brakt millioner av mennesker ut av fattigdom.

Hagen gir også sin fulle tilslutning til regjeringens avvisning av Dalai Lama under hans besøk i Norge.

- Kina er stadig i utvikling og er i ferd med å bli verdens økonomiske stormakt: De utvikler et land som bringer mange hundre millioner ut av fattigdom. Det er en innsats som kvalifiserer til Nobel fredspris, sier Hagen til VG.

Han sa noe av det samme for tre og et halvt år siden, da han støttet skipsreder Morits Skaugen, som i en kronikk i Aftenposten tok til orde for å gi Kina prisen.

- Jeg mener det i dag også. Kina har reddet så mange ut av fattigdom at de bør få fredsprisen, sier Hagen.

Hagen har de siste åtte årene gitt 12 millioner kroner i støtte til de borgerlige partiene.

(NTB)