Stein-Ivar (37) og kompisen Bjørn-Eivind (45) omkom på klatretur i Kjerag

- Stein-Ivar var en type som ikke snakket så mye om det han hadde gjort, han gjorde det for opplevelsene, ikke for å få skryt, sier Hjertvik.

KLATRETUR: Her er Stein-Ivar på klatreur i Kjerag i 1996, kun 50 meter vest for linja han og Bjørn-Eivind Årtun skulle prøve seg på tidligere denne uken. Foto: Privat
KLATRETUR: Her er Stein-Ivar på klatreur i Kjerag i 1996, kun 50 meter vest for linja han og Bjørn-Eivind Årtun skulle prøve seg på tidligere denne uken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Rogaland bekrefter i ettermiddag at det var Bjørn-Eivind Årtun (45) og Stein-Ivar Gravdal (37) som ble funnet omkommet i Kjerag fredag.

Gravdal var ingeniør og Årtun var fotograf. De var begge kjent i både det norske og det internasjonale klatremiljøet og beskrives som meget dyktige og erfarne klatrere.

- Stein-Ivar har gjort ting på et nivå som svært få andre har gjort, både i Norge og utenlands, og så var han en jordnær kjernekar, sier Kjetil Hjertvik, nestleder i Bratte Rogalands Venner klatreklubb, og nær venn av Gravdal.

Gravdal var fra Bergen, men har vært bosatt i Stavanger i mange år. Årtun var fra Hellandsbygd ved Sauda i Rogaland, men var bosatt i Oslo.

Tegnet klatrevegg Hjertvik forteller at kompisen var en av de mest sentrale medlemmene i klatreklubben i flere år. Gravdal har blant annet tegnet en stor klatrevegg, som ble satt opp for noen år siden.

Gravdal har stått for mange førstebestigninger.

- Han var en type som ikke snakket så mye om det han hadde gjort, han gjorde det for opplevelsene, ikke for å få skryt, sier Hjertvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer