Steinansikt

- Vi håper en av dem vil sprekke hvis vi setter mer press på dem, sier politiet etter at de fant 15 kidnappede hagenisser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politibetjentene Ross Cameron og David Griffiths i Melbourne i Australia ble sendt ut på et litt spesielt oppdrag denne helga. Fredag natt klokka 05.20 natt fikk de fikk melding om at 15 kidnappingsofre var dumpet ved statsbiblioteket.

Da de kom fram, fant de 15 kidnappede pyntegjenstander, blant dem flere hagenisser og koala-statuer.

Hardbarkede

Cameron sier til avisa Herald and Weekly Times at de har spurt alle ofrene om opplysninger som kan hjelpe politiet i jakten på de hardbarkede kidnapperne.

- Vi har avhørt de fornærmede, men de har steinansikt. Vi håper at hvis vi setter litt mer press på dem, vil en av dem sprekke, sier en lattermild politibetjent.

Ikke første gang

Både de to betjentene og kollegene deres har moret seg stort med engelske ordspill om kidnappingen denne helga. «We have nothing concrete apart from the gnomes», «We've been led up the garden path on this one», «offence against the statute» og andre uoversettelige perler har skapt stor stemning blant politifolkene.

Hagenisse-nappingen skjedde to år etter at en annen gjeng med hagenisser plutselig ble funnet på en fotballbane i Werribee. En meget kraftig hagenisse var plassert i midtsirkelen for å ta avspark, mens 16 andre nisser sto klare på banen og ventet på at kampen skulle begynne.

På reservebenken satt en ande-skulptur, som var ute med skade - et brukket nebb.