Steinar Bastesen (71) satser på et comeback på Stortinget

Topper Kystpartiet sin liste i Troms. 

STORTINGSPOLITIKER: Steinar Bastesen satt på Nordlandsbenken for Kystpartiet mellom 1997 og 2005.

Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
STORTINGSPOLITIKER: Steinar Bastesen satt på Nordlandsbenken for Kystpartiet mellom 1997 og 2005. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kjente fiskeren, hvalfangeren og Kystparti-politikeren er tilbake i politikken. På Kystpartiets fylkeslagsmøte i Troms, ble det avgjort at den tidligere partilederen topper nominasjonslista og dermed satser på et comeback som stortingsrepresentant.

Bengt Stabrun Johansen, førstekandidat for Kystpartiet i Finnmark og tidligere partileder, sier til Dagbladet at partiet nå har lagt bak seg en årelang strid.

TILBAKE: Bengt Stabrun Johansen og Steinar Bastesen er begge fornøyde etter å ha blitt valgt til førstekandidater i henholdsvis Finnmark og Troms. Foto: Kystpartiet
TILBAKE: Bengt Stabrun Johansen og Steinar Bastesen er begge fornøyde etter å ha blitt valgt til førstekandidater i henholdsvis Finnmark og Troms. Foto: Kystpartiet Vis mer

Under partiets landsmøte i 2006 ble Bastesen kastet som leder, og den tidligere KrF-politikeren Roy Waage overtok. I 2008 ble Bastesen så ekskludert, anklaget for illojalitet mot partiet.

- I fjor ble eksklusjonssaken opphevet, og Bastesen deltok på landsmøtet for første gang siden 2008. Bastesen ønsker selv å gjøre en jobb, og bidra i valgkampen, forteller Stabrun Johansen.

- Et løft for partiet

Bastesen selv tror signaleffekten av at han er tilbake kommer til å bli stor, og han tror han har en reell sjanse til å få ny en periode på Stortinget for Kystpartiet.

- Jeg satser på det, men det er velgerne som bestemmer. Det blir en lang valgkamp og det gjelder å snakke med folk, drive kampanje og presentere vårt budskap, sier Bastesen til Dagbladet.

SELSKINNVEST: Med sin karakteristiske vest i selskinn har Steinar Bastesen gjort seg bemerket som en representant for norske fangstinteresser. Foto: Reidun Skoge/SCANPIX 
SELSKINNVEST: Med sin karakteristiske vest i selskinn har Steinar Bastesen gjort seg bemerket som en representant for norske fangstinteresser. Foto: Reidun Skoge/SCANPIX  Vis mer

Han forteller at han syns det er behagelig å være tilbake, og mener at partiet har blitt redusert i den tiden har har vært borte.

- Jeg ser på det jeg gjør nå som et løft for partiet. For meg personlig betyr det ingenting, men jeg har inntrykk av at mange har savnet meg.

Ryddig prosess.

Partiet er ikke lenger landsdekkende, men er godt representert i den nordlige delen av landet før valget høsten 2017.

- Det er greit å ha lagt bak seg en årelang strid. Det har vært en stein som har ligget i skoen for oss, som det var fint å få rydda opp i, sier Bengt Stabrun Johansen.

Men Staburn Johansen mener likevel det er en lang vei å gå.

- Det er mange ting i verden og Norge som er interessant. Forholdet vårt til EU, i så måte er det interessant å se hva de har gjort på de britiske øyene. Kystpartiet vil at vi skal revurdere EØS-avtalen, sier Finnmark sin førstekandidat Staburn Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer