Steinar Bastesen (71) satser på et comeback på Stortinget

Topper Kystpartiet sin liste i Troms. 

STORTINGSPOLITIKER: Steinar Bastesen satt på Nordlandsbenken for Kystpartiet mellom 1997 og 2005.

Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
STORTINGSPOLITIKER: Steinar Bastesen satt på Nordlandsbenken for Kystpartiet mellom 1997 og 2005. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kjente fiskeren, hvalfangeren og Kystparti-politikeren er tilbake i politikken. På Kystpartiets fylkeslagsmøte i Troms, ble det avgjort at den tidligere partilederen topper nominasjonslista og dermed satser på et comeback som stortingsrepresentant.

Bengt Stabrun Johansen, førstekandidat for Kystpartiet i Finnmark og tidligere partileder, sier til Dagbladet at partiet nå har lagt bak seg en årelang strid.

Under partiets landsmøte i 2006 ble Bastesen kastet som leder, og den tidligere KrF-politikeren Roy Waage overtok. I 2008 ble Bastesen så ekskludert, anklaget for illojalitet mot partiet.

- I fjor ble eksklusjonssaken opphevet, og Bastesen deltok på landsmøtet for første gang siden 2008. Bastesen ønsker selv å gjøre en jobb, og bidra i valgkampen, forteller Stabrun Johansen.

- Et løft for partiet

Bastesen selv tror signaleffekten av at han er tilbake kommer til å bli stor, og han tror han har en reell sjanse til å få ny en periode på Stortinget for Kystpartiet.

- Jeg satser på det, men det er velgerne som bestemmer. Det blir en lang valgkamp og det gjelder å snakke med folk, drive kampanje og presentere vårt budskap, sier Bastesen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer