Steinar Hansson går av - sliten, men fornøyd

Etter seks år i sjefsstolen sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, Steinar Hansson, takk for seg. Trist, sier de ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte reagerte med skuffelse da de fikk vite at redaktør Steinar Hansson (53) gikk av i formiddag.

- Trist er det mest dekkende ordet jeg finner, sier klubbleder Håkon Borud til NTB. - Det er selvsagt lov å være sliten. Vi har forståelse for at Steinar velger å gå, sier han.

Hansson ledet Dagsavisen i en tid der avisen både har skiftet navn, skiftet tilholdssted og endret layout. Omstillingen som Dagsavisen har gjennomgått de siste seks årene har ikke bare vært gode. Med to gratisaviser og vanskelig annonsemarked har de siste to årene vært tøffe.

Nå ønsker Hansson derfor å ta fatt på andre oppgaver. Han sier til NTB at det ikke ligger noen dramatikk bak beslutningen, og at det ikke er interne konflikter med styre eller stab.

Han har ikke gjort seg noen tanker om hvem som bør overta sjefsstolen. Hansson mener han har noen gode ideer om hvordan avisa bør drives videre, men vil ikke blande seg inn.

Hansson vil ikke kommentere sin egen innsats, men sier han er godt fornøyd med at han selv har kunnet skrive hele tiden.

- Det har krevd mye fantasi og ideer for å få avisa slik den er i dag. Nå føler jeg at jeg har kommet med det jeg har og nådd de målene jeg har satt meg, sier Hansson til NTB.