PÅ BORACAY: Stephanie (til venstre) er på Boracay med datteren Sofia. Far og bestefar Steinar Fjeld har ikke hørt fra dem på 36 timer. Foto: Privat
PÅ BORACAY: Stephanie (til venstre) er på Boracay med datteren Sofia. Far og bestefar Steinar Fjeld har ikke hørt fra dem på 36 timer. Foto: PrivatVis mer

Steinar har ikke hørt fra datter og barnebarn på 36 timer

Stephanie (32) og Sofia (8) fikk beskjed om å lage barrikade av madrasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Steinar Fjeld fra Bærum har ikke hørt fra datteren Stephanie (32) og barnebarnet Sofia (8) i Boracay på Filippinene på 36 timer.

Tyfonen Haiyany slo til mot øynasjonen i Stillehavet natt til lørdag. 1 200 mennesker fryktes omkommet, ifølge Filippinenes Røde Kors.

- Jeg har ikke hørt fra dem siden fredag morgen. Det er ikke bra, sier Fjeld til Dagbladet.

- De var på Boracay, en forholdsvis flat øy, og bor omtrent rett på stranda. Da jeg hørte fra dem sist, hadde de fått beskjed om å holde seg på rommet og lage barrikader av madrassene på rommet, sier han.

- Forsøkt alt Han er selv i Asia, hvor han jobber, men er ikke i nærheten av tyfonen, som beskrives som en av tidenes kraftigste.

Kommunikasjonsnettet på Filippinene er nede som følge av tyfonen.

DATTER OG BARNEBARN PÅ FILIPPINENE: Steinar Fjeld, tidligere NRK-radiomann på «Ti i skuddet» har ikke hørt fra datteren og barnebarnet. Bildet er fra 2008.
DATTER OG BARNEBARN PÅ FILIPPINENE: Steinar Fjeld, tidligere NRK-radiomann på «Ti i skuddet» har ikke hørt fra datteren og barnebarnet. Bildet er fra 2008. Vis mer

- Jeg har forsøkt å nå dem på telefon, Facebook, e-post, Viber - men jeg har ikke hørt en lyd. Jeg begynner å bli nervøs, i og med at dødstallene stiger, sier han.

Fjeld forteller at han nå bruker alt han har av kontakter i Asia, i forsøk på å få tak i familien.

- Fælt - Det er klart det er fælt, men jeg trøster meg med at kommunikasjonsnettet er nede. Det er visst helt vanlig at kommunikasjonsnettet blir nede etter en slik naturkatastrofe, sier Fjeld.

Filippinske myndigheter har ikke oversikt over skadeomfanget etter Haiyan, som nådde land med vindkast på over 75 sekundmeter, kraftig regn og 5-6 meter høye bølger.

Ifølge luftfartsmyndighetene flyter det lik rundt i gatene i Tacloban, skriver britiske The Guardian.

STORE ØDELEGGELSER: Tyfonen har herjet på Filippinene i natt. Over 1 200 personer er fryktet omkommet. Foto: AFP / NTB Scanpix
STORE ØDELEGGELSER: Tyfonen har herjet på Filippinene i natt. Over 1 200 personer er fryktet omkommet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke familie og kolleger av norske Erlend Johannesen, som driver barnehjem der Tyfonen nå herjer, har gitt lyd fra seg siden natt til fredag.

- Ikke hørt fra Erlend (30) - Vi har ikke hørt fra ham siden natt til fredag, rundt en halvtime før tyfonen nådde sitt «peak», sa nestformann Robert Hoven i Streetlight Norge til Dagbladet lørdag morgen.

I 13-tida har de fortsatt ikke hørt fra ham.

- Dessverre, skriver Hoven i en SMS til Dagbladet. Kollegaen har fortalt at Johannesen var godt forberedt på tyfonen, som han fikk på film før den slo inn mot Tycloban, der han befinner seg.

- Da vi snakket med ham natt til fredag, var han godt forberedt på det som skulle skje. Han var sammen med barna på inntaksenteret vårt, og en del folk fra slumområdene der nede. De er om lag 70 personer som er samlet, sier Hoven.

Vokse seg sterkere - Mangelen på kommunikasjon er det store problemet nå, konstaterte lederen for det nasjonale krisedirektoratet, Eduardo del Rosario, fredag kveld.

Meteorologene frykter at Haiyan skal vokse seg sterkere og fortsette sin ville ferd ut over Sør-Kinahavet til Vietnam eller Kina.