Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steinblokk på E18 sprengt

Steinblokka i fjellsiden ved E18 i Larvik er sprengt.

E18: Opprydningsarbeidet etter steinraset over E18 i Larvik er i gang. Video: NTB Vis mer

Fredag kveld forrige uke førte et stort steinras på E18 ved Bommestadkrysset i Larvik til at strekningen ble sperret på ubestemt tid.

Steinblokka i fjellsiden ved E18 i Larvik er sprengt. Sprengingen ble gjennomført av Statens vegvesen klokka 9.27 tirsdag.

- Den gikk hundre prosent etter planen, sier kommunikasjonssjef Lars Helge Rasch i Statens vegvesen Region sør til NTB.

Store forsinkelser

Før sprengingen var det etablert en sikkerhetssone på minst 250 meter fra selve stedet der sprengingen fant sted.

Det er plassert ut et stort antall vakter for å holde skuelystne på god avstand, og de nærmeste naboene samt en barnehage blir varslet med SMS før sprengingen fant sted. Det er også innført droneforbud i området, opplyser Statens vegvesen.

Både mandag og tirsdag morgen har det vært tidvis store forsinkelser på veiene i og rundt Larvik.

Det er fortsatt uklart når veien kan åpne. Vegvesenet håper fortsatt på å få åpnet for trafikk i begge retninger i nordgående løp på E18 i løpet av uka, men hvor raskt dette kan skje, er avhengig av resultatet av sprengingen.

RAS: Et stort steinras blokkerer E18 ved Larvik fredag kveld. Video: tipser Vis mer

- Var tett på

Dagen etter det massive steinraset sa Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) at det aller viktigste er at ingen menneskeliv gikk tapt.

- Jeg priser meg lykkelig over at ingen er omkommet eller skadd, skrev Dale i en e-post til NTB.

Noen som kom farlig nærme raset, var Astrid Bø (43) og hennes sønn Bjørn Magnus (16). Etter å ha vært i Sandefjord, kjørte de hjemover på E18, og entret Larvik-tunnelen klokka 22.43.

To minutter seinere, klokka 22.45, fikk nødetatene de første meldingene om at det hadde gått et massivt steinras bak dem, bare noen hundre meter før inngangen til tunnelen.

- Det var tett på. Enten hadde vi flaks, eller så hadde noen bestemt seg for å passe på oss i går kveld, sier Astrid Bø til Dagbladet.