Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steinerskole konkurs - over 80 elever uten skoleplass

Steinerskolen i Røyken ga beskjed til elevene om at skolen må avvikles.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har brukt dagen på å finne andre skoler jeg kan gå på, sier Helene i 2. klasse på Røyken videregående Steinerskole til Dagbladet.

Elevene er i alderen 16 til 19 år.

I dag fikk de beskjeden om skolen slår seg selv konkurs, etter at økonomien har vært vanskelig i mange år.

- Det er bare trist. Flere lærere og elever satt og gråt da vi ble fortalt det. Lærerne har gjort det de kan, sier Helene.

Styreleder Grim Okstad håper elevene finner nye skoleplasser.

- Det er ikke vanlig at en skole går konkurs. Vi har ikke lenger økonomi til å gjøre opp forpliktelser, som lønn til ansatte. Det er en kjensgjerning at elevtallet har falt jevnt og trutt. Tilskuddspengene følger elevene og det finnes en nedre smertegrense, sier Okstad til Dagbladet.

- Situasjonen er forferdelig ubehagelig for de over 80 elevene vi har. Vi fortsetter skoledriften til bobestyrer sier noe annet. jeg regner med at vi får jobbe med elevene til de har fått plasser andre steder. Og det er en lei situasjon for ansatte og lærere. Det som er positivt er at fylkeskommunen tar ansvar og vil sørge for skoletilbud for elevene innenfor den offentlige skolen. Andre Steinerskoler i området rundt vil kunne ta inn noen elever, sier Okstad.

Konkursen kan få store konsekvenser for elevenes utdanningsløp.

- Lærerplanen på Steinerskolen er bygd opp annerledes enn på andre skoler, så det er vanskelig å finne en god løsning. Vi må ta opp fag som privatister og det kan gjøre at det blir vanskeligere å komme inn på universitet, sier Helene.

Hun frykter flere vil slutte på videregående.

- Flere har sagt at de kommer til å droppe ut av skolen fordi pedagogikken i den offentlige skolen er så annerledes, sier Helene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!