Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steinet krokodille til døde i dyrehage: 
- Man kan ikke forestille seg hva slags oppførsel dyrene blir utsatt for

Kommunen fordømmer det som har skjedd i dyrehagen

STEINET: Krokodillen ble drept etter å ha fått to store steiner i hodet tirsdag kveld. Foto: Illustrasjonsbilde, AFP PHOTO / Marvin RECINOS
STEINET: Krokodillen ble drept etter å ha fått to store steiner i hodet tirsdag kveld. Foto: Illustrasjonsbilde, AFP PHOTO / Marvin RECINOS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i den tunisiske dyrehagen Belvedere Zoo at en gruppe besøkende steinet en krokodille til døde tirsdag kveld. Det opplyser tunisiske myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP i Tunis.

Blodige bilder av krokodillen ligger ute på kommunens side på Facebook (vi advarer mot sterke bilder). Bildene viser hodet til den avdøde krokodillen på en blodig steinhelle.

- Det var en gruppe besøkende i dyrehagen som kastet stein mot hodet til krokodillen. Det forårsaket indre blødninger, som drepte krokodillen, står det i Facebook-innlegget.

Kommunen fordømmer det som har skjedd i Belvedere Zoo, og kaller det «villmannoppførsel».

- Skilt og vakter er ikke nok

Veterinæren i dyrehagen, Amor Ennaifer, sier til nyhetsbyrået AFP at krokodillen ble drept av å ha fått to store steiner i hodet tirsdag kveld.

- Det er forferdelig. Man kan ikke forestille seg hva slags oppførsel dyrene blir utsatt for, av noen av de besøkende, sier han.

- De kaster søppel og plastposer, og de kaster stein mot løvene og flodhestene, fortsetter Ennaifer.

Veterinæren forteller at dyrehagen både har skilt og vakter, men at dette ikke alltid er nok, særlig ikke i skolens ferier.

Ikke første gang

- Det er mer enn 150 arter i dyrehagen. Vi kan ikke ha en vakt foran hvert bur, sier han og legger til.

- Folk må lære seg å ha respekt for dyr, sier Ennaifer til AFP

Også i fjor var det bråk i den tunisiske dyrehagen, da bilder av søppel og rot i parken skapte furore i sosiale medier. Også den gangen ga ledelsen i dyrehagen skylda på de besøkende.

SLUTT PÅ LIDELSEN: Khan Younis-dyrehagen på Gazastripa er av dyrevernorganisasjoner kalt «verdens verste dyrehage» på grunn av de fryktelige forholdene dyra har levd under. Nå er det slutt. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!