Steinet og spylte sosialen

Sosialklienten kastet en kjempestein mot vinduet i skranken og spylte vilt rundt seg med sosialkontorets egen brannslange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Dramaet på sosialkontoret i Skien i går formiddag kom fullstendig overraskende. 40-åringen som gikk amok, var edru og rolig da han kom inn i lokalet. I veska hadde han en flere kilo tung stein. Han ba de ansatte om å fjerne sine private eiendeler (!) og varslet at han skulle ta et oppgjør med systemet. Steinen kylte han mot det herdede glasset i skranken.

Spylte vilt

Så tok han brannslangen fra veggen og spylte vilt rundt seg. Ansatte flyktet inn på bakrommet og varslet politiet. Kort tid etter var 40-åringen lagt i jern. Han var rolig ved pågripelsen, og tjenestemennene trengte ikke bruke de medbrakte langkøllene.

Til Dagbladet sa han:

- Jeg har aldri gjort noe galt før i mitt liv. Men nå har jeg fått nok. Jeg har ikke fått den hjelpen jeg trenger og ville markere meg!

Ingen skadd

De ansatte ble skremt, men ingen ble skadd i angrepet. De satt i krisemøte med helse- og sosialsjef Tore Haukvik kort tid etter, og sosialkontoret ble umiddelbart stengt.

- Det var en sjokkartet opplevelse for de ansatte, sier Tore Haukvik til Dagbladet.

Kommunen skal nå vurdere hvordan de ansatte skal sikres bedre.

TATT: Her blir 40-åringen lagt i jern etter å ha ventet rolig på politiet.