Steinet til blods

Etter å ha knivstukket en libyer i 20-åra, ble somalieren i 30-åra offer for umiddelbar hevn: Han ble jaget av en større folkemengde, og steinet med brustein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMMERFEST (Dagbladet): Etter at politiet fikk roet ned folkemengden, ble både knivstikkeren og hans offer brakt til Hammerfest sykehus, begge med alvorlige, men ikke livstruende skader. Da steiningen fant sted, skal det ifølge vitner ha vært mellom 20 og 30 personer samlet utenfor Håja asylmottak. Det var inne på mottaket knivstikkingen først fant sted ved 17-tida i går.

-  Det var amper stemning, opplyser jourhavende ved Vest-Finnmark politidistrikt, Steinar Langholm, til Dagbladet.

På besøk

Ingen av de to som opprinnelig var involvert, var beboere på mottaket, men var på besøk. Inne på mottaket oppsto det en konflikt mellom de to som endte med at mannen av somalisk opprinnelse trakk kniv.

Knivstikkingen førte til at han måtte rømme, men på utsida av asylmottaket ble han tatt igjen av folkemengden på jakt etter hevn. Der og da ble knivstikkeren steinet med brustein og påført skader.

Hvem folkemengden besto av, og hvem som kastet, er uklart. Ifølge mottaksleder Kate Johansen skal ingen av beboerne ha tatt del i hevnhandlingen.

-  Det var flere personer på besøk, opplyser hun.

Johansen opplyser at det i går ble holdt informasjonsmøte om hendelsen på mottaket, og at situasjonen hadde roet seg.

Operasjonsleder Per Holmvik betegner situasjonen som svært dramatisk.

Da politiet kom til stedet, ble somalieren funnet skadd på parkeringsplassen utenfor mottaket. Hva som var motivet for knivstikkingen, er uklart.

Ikke første gang

Ifølge politiet er det ikke første gang asylmottaket er åsted for alvorlig vold.

Mottaksleder Kate Johansen påpeker imidlertid til at dette ligger en stund tilbake i tid, og at det har vært rolig i det siste. Hendelsene førte til at det i fjor pågikk en politisk debatt om situasjonen. Om kort tid skal Håja asylmottak i Hammerfest legges ned.

HARDT VÅPEN: Etter å ha knivstukket en libyer, ble somalieren jaget ut av asylmottaket og steinet med brustein.