Steinet til blods

Etter å ha knivstukket en libyer i 20-åra, ble somalieren i 30-åra offer for umiddelbar hevn: Han ble jaget av en større folkemengde, og steinet med brustein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMMERFEST (Dagbladet): Etter at politiet fikk roet ned folkemengden, ble både knivstikkeren og hans offer brakt til Hammerfest sykehus, begge med alvorlige, men ikke livstruende skader. Da steiningen fant sted, skal det ifølge vitner ha vært mellom 20 og 30 personer samlet utenfor Håja asylmottak. Det var inne på mottaket knivstikkingen først fant sted ved 17-tida i går.

-  Det var amper stemning, opplyser jourhavende ved Vest-Finnmark politidistrikt, Steinar Langholm, til Dagbladet.

På besøk

Ingen av de to som opprinnelig var involvert, var beboere på mottaket, men var på besøk. Inne på mottaket oppsto det en konflikt mellom de to som endte med at mannen av somalisk opprinnelse trakk kniv.

Knivstikkingen førte til at han måtte rømme, men på utsida av asylmottaket ble han tatt igjen av folkemengden på jakt etter hevn. Der og da ble knivstikkeren steinet med brustein og påført skader.

Hvem folkemengden besto av, og hvem som kastet, er uklart. Ifølge mottaksleder Kate Johansen skal ingen av beboerne ha tatt del i hevnhandlingen.

-  Det var flere personer på besøk, opplyser hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer