Steinfeld hyller Pavlovskij: - Har vært en strålende ambassadør i en vanskelig tid

Historiker og mangeårig NRK-korrespondent i Russland synes det er leit at Pavlovskij kalles hjem.

GÅR AV: Russlands ambassadør i Norge, Viatsjeslav Alfredovitsj Pavlovskij, fotografert i den russiske ambassaden i Oslo. Nå er det klart at han er ferdig med sin tjeneste i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GÅR AV: Russlands ambassadør i Norge, Viatsjeslav Alfredovitsj Pavlovskij, fotografert i den russiske ambassaden i Oslo. Nå er det klart at han er ferdig med sin tjeneste i Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det kjent at Russlands ambassadør i Norge, Viatsjeslav Alfredovitsj Pavlovskij, kalles hjem av president Vladimir Putin. 

Det skal ifølge Utenriksdepartementet og ambassaden ikke ha noe med det iskalde forholdet mellom Norge og Russland å gjøre.

Hans-Wilhelm Steinfeld, tidligere NRK-korrespondent i Russland og historiker, tror heller ikke det er noen dramatikk bak hjemkallelsen.

- Jeg kan ikke tenke meg at han skal være hjemkalt for andre grunner enn at perioden hans er over, sier Steinfeld, som kjenner ambassadøren personlig og har felles venner med ham.

Vanlig Det vanlige er at ambassadører jobber i et land i fem år før de skiftes ut med nye. Pavlovskij har jobbet i Norge siden 2010, da han avløste Sergej Andrejev.

Siden Pavlovskij startet i 2010 har temperaturen i det diplomatiske forholdet mellom Norge og Russland isnet betydelig.

I 2014 ble ambassadøren kalt inn på teppet til Utenriksdepartementet, i etterkant av det russiske inntoget på Krim-halvøya.

I fjor måtte han svare på ny, etter at Russlands visestatsminister Dmitrij Rogozin besøkte Svalbard til tross for at han var nektet innreise til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer