Steinfeld i full Russland-krangel: - Du hevet din kjeft for høyt der, gutten min

Høy temperatur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var høy temperatur i studio da Dagbladet i dag markerte at det er fem år siden Den arabiske våren og borgerkrigen i Syria brøt ut. På tampen av TV-sendinga var flyktningsituasjonen på grenseovergangen Storskog mellom Norge og Russland tema.

Da gikk det ei kule varmt mellom Russland-ekspert og tidligere NRK-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld og forsker Lars Rowe ved Fridtjof Nansens Institutt.

Kildekrangel Steinfeld og forsker Rowe var grunnleggende uenige i historien om hvordan de om lag 5000 flyktningene som kom til Norge over Storskog og gjennom Russland i fjor, kom seg dit.

Mens Steinfeld poengterte at det var to grensestasjoner på russisk side som enkelt kunne stoppe disse menneskene hvis de ønsket det, mente Rowe at det ikke var noen holdepunkter for å beskylde Russland for å sluse flyktninger til Norge - slik det ble gjort i media tidligere i år.

Krangelen sto da på hvilke kilder den rutinerte utenriksjournalisten Steinfeld og forskeren Rowe bruker for å belegge sine påstander.

- Jeg snakket nå! Så begynner munnhuggeriet.

- Jeg snakker om påstander som har blitt fremmet. Ikke nødvendigvis av deg, Steinfeld ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer