STARTER JUNIORKLUBB: Faiza Adamjama (12), Danica Delapena (10), Nilay Mansoor (11), Zara Hussain (12), og brødrene Ammar (9) og Ana Omer (12) er med i elevrådet på Vestli skole, og er med og gir tips til den nye klubben på Vestli, som åpner denne uka. - Her skal vi danse, gjøre lekser og være med venner, sier de samstemt. Alle foto: Nina Hansen / Dagbladet
STARTER JUNIORKLUBB: Faiza Adamjama (12), Danica Delapena (10), Nilay Mansoor (11), Zara Hussain (12), og brødrene Ammar (9) og Ana Omer (12) er med i elevrådet på Vestli skole, og er med og gir tips til den nye klubben på Vestli, som åpner denne uka. - Her skal vi danse, gjøre lekser og være med venner, sier de samstemt. Alle foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Oslo - den delte byen

Steinkasting, uro og vold i førsteklasse. Nå vil skolen bli best

Et lite antall unge sprer uro blant innbyggere på Vestli, helt nord i Groruddalen. Nå åpnes fritidsklubber. For å unngå at flere ungdommer rekrutteres av kriminelle.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Helt i ytterkanten av Oslo kommune står fargerike rekkehus og grå terrasseblokker på rekke og rad og skuer ned mot Groruddalen, Romsåstoppen og Oslo sentrum. Mellom boligene ligger romslige grøntområder, fotball- og volleyballbane, en golfbane, eget skianlegg, lysløype og egen trampolinepark. Vi er på Vestli, i bydel Stovner, som huser drøye 6000 innbyggere.

Fakta Vestli Drøye 6600 innbyggere.Området har en høyere andel barn og unge enn ellers i Oslo.Bomiljø med relativt omfattende barnefattigdom og «uro». En «uro» som har forplantet seg inn i barneskolen.Dobbelt så høy andel kommunale boliger enn ellers i Oslo.Høy andel innbyggere med lav utdanning.Høy andel fattige og arbeidsledige.59 prosent av innbyggerne har innvandringsbakgrunn - mot 20 prosent for 20 år siden, i 1998.Barnefamilier med minoritetsbakgrunn flytter inn - og barnefamilier med majoritetsbakgrunn flytter ut. Blant de under 16 år har tre av fire beboere minoritetsbakgrunn.

Stedsanalysen Vestli er utført av HiOA, på oppdrag for Bydel Stovner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn