Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steinras feide bil av veien

Fire til sykehus etter steinras i Orkanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et stort ras løsnet fra fjellsiden og traff to biler på E39 i formiddag. Raset dekket hele kjørebanen mot Trondheim og nesten hele den andre kjørebanen. Førerne av to biler ble sittende fastklemt. Fire personer er ifølge NTB sendt til sykehus.

Føreren av den ene bilen er alvorlig skadd, mens de tre andre bare har lettere skader.

Et øyenvitne sier til Dagbladet.no at sannsynligvis ble først en bil truffet av raset og kastet rundt. Bilen landet på hodet i autovernet. En bil som kom i motgående retning har enten kommet under den første bilen eller kjørt inni den.

- Vi ble varslet om ulykken klokken 11:11. Akkurat nå er det full aktivitet på stedet. Vi jobber med å ta hånd om og få løs de skadde, sier politioverbetjent Jan Klyver ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

- Minst to personer - en kvinne og et barn - er sendt til sykehus, men vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig de er skadd, sier operasjonsleder Jan Klüver i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde mellom Orkdal og Skaun like i nærheten av bomstasjonen.

Politiet vet ikke hvorfor steinblokken løsnet, men det skal ha vært mye nedbør i området i det siste.

Statens Vegvesen har kommet fram til rasstedet og startet undersøkelser. Geologer var i ettermiddag oppe i en lift og studerte rasstedet for å prøve å avdekke hva som utløste det.

image: Steinras feide bil av veien

Årsaken til raset var ennå ikke klar klokka 14 i dag, men Vegvesenet har gjenåpnet trafikken i et kjørefelt forbi ulykkesstedet.

- Rasfaren regnes for å være over, og det er ingenting som tilsier at det skal gå nye ras, sier informasjonsrådgiver i Statens Vegvesen Midt, Truls Johnsen, til Dagbladet.no.

<B>STORT STEINRAS:</B> En bil ble fastklemt.
FIRE SENDT TIL SYKEHUS:</B> Bilene totalvraket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media