Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Steinras i Sogn og Fjordane

Deler av raset nådde boligfelt i Årdal.

Foto: Hanne Stedje/Sogn Avis
Foto: Hanne Stedje/Sogn Avis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): - Jeg våknet av et brak litt før ett og da jeg så ut vinduet gnistra det i fjellsida, forteller Hanne Stedje som bor på Årdalstangen til Dagbladet.

Stedje arbeider til daglig i Sogn Avis. Sekunder senere raste enorme steinblokker nedenfor fjellet og fant veien inn det lille lokalsamfunnet Hæreid. Flere garasjer og deler av et hus ble knust

Ifølge Nyhetskanalen er det fare for ny ras.

- Ut fra det vi vet, er det snakk om et ganske stort ras. Det er foreløpig ikke meldt om personskader, sier operasjonsleder Dag Øyen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Det kunne gått ille. En enorm stein landet tett inntil et hus og knuste terrassen og politiet har evakuert huset.

- Folk har bodd her i en mannsalder og aldri opplevd noe liknende, sier Stedje til Dagbladet.

Politi og beredskapsmannskap ankom stedet kort tid etter raset som startet 200 meter opp i en fjellside rett ved bebyggelsen, 

- Foreløpig vil fire eneboliger og to tomannsboliger bli evakuert. Det vil bli arbeidet på stedet utover natten, og nye vurderinger vil fortløpende bli gjort. Mørket gjør det vanskelig, men vi vil hele tiden evakuere ut fra hva vi anser som nødvendig, sier Øyen til Bergens Tidende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media