Stek potetene på lavere temperatur

Statens Næringsmiddeltilsyn legger fram resultatene av de norske testene av akrylamidinnholdet i stekte norske poteter denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken offentliggjøres resultatene av omfattende tester for å finne nivået av det kreftfremkallende stoffet akrylamid i norske matvarer, skriver Nationen.

I april offentliggjorde svenske myndigheter en lang liste over matvarer som inneholdt alarmerende store mengder akrylamid. Stekte poteter og potetgull toppet listen og førte til at Statens næringsmiddeltilsyn (SNT) igangsatte lignende undersøkelser i Norge. Resultatene vil foreligge senest fredag.

SNT uttalte i april at det er rimelig å tro at situasjonen er omtrent den samme i Norge som i Sverige.

Hoff Norske potetindustrier, storprodusent av potetprodukter, anbefaler nå lavere steketemperatur og kortere steketid for flere av sine produkter for å redusere akrylamid-nivået.

NTB