Stekende varmt i Kina

Mange døde etter den verste varmen på 140 år.

STEKER EGG: Gutten steker egg og reker på et kumlokk i Jinan i det som er den verste hetebølgen i Kina på 140 år.. Bildet er fra i går. Foto: EPA / ZHENG TAO CHINA / NTB scanpix
STEKER EGG: Gutten steker egg og reker på et kumlokk i Jinan i det som er den verste hetebølgen i Kina på 140 år.. Bildet er fra i går. Foto: EPA / ZHENG TAO CHINA / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gutten på bildet demonstrerer hvor varmt det er i Jinan i Kina om dagen når han steker egg og reker på et kumlokk i byen.

Kinas meteorologiske institutt har hevet den nasjonale heteadvarselen til skalaens nest høyeste nivå, melder China Daily.

CNN melder at store deler av Kina er rammet av temperaturer på 40 pluss. Det har ført til en titalls varmerelaterte dødsfall, ifølge kanalen.

Folk flykter til svømmebasseng, parker og huler i et forsøk på å rømme fra den stekende temperaturen. Samtidig tørker åkrene. Sør og øst i landet er det verst og byen Shanghai opplever den varmeste juli-måneden på 140 år.

Mer enn ti personer har omkommet som følge av varmen i den samme perioden.

- 19 provinser opplever glohet varme. Området går over tre millioner kvadratkilometer, nesten en tredjedel av landet, sier sjefsmeteorolog He Lifu ved det landets meteoroligiske institutt.