Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stekte fugl under Kabul-angrepet

Forsvarsministeren gikk på jegerprøve mens nordmenn kjempet for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Se dramaet i Kabul minutt for minutt.

(Dagbladet.no): 14. januar rådet det komplette kaos på hotel Serena i Kabul etter at terrorister og selvmordsbombere hadde angrepet hotellet. Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde søkt tilflukt i kjelleren sammen med sine tre livvakter fra PST. Det norske forsvaret jobber på spreng med å få evakuert Støre og to nordmenn ligger hardt skadd.

Halv sju samme kveld møter forsvarsministeren og justisministeren opp på jegerprøve i Oslo for å tilbrede og steke skogsfugl og ta teoriprøven, skriver VG i dag.

Var tilgjengelig på telefon

- Jeg forlot kontoret i halv sju-sju tiden. Da hadde jeg sjekket med departementet at vi hadde gjort alt vi kunne for å bistå de som var i Afghanistan. Det var ikke før senere vi fikk vite hvor alvorlig situasjonen var, sier Strøm-Erichsen til VG.

Hun understreker at hun var tilgjengelig på telefon hele tiden og at prøven ikke tok lang tid.

Justisminister Knut Storberget møtte også opp på samme prøve. Det var på dette tidspunktet kjent at fire personer var døde i angrepet og at to nordmenn var skadet. Det var ikke klart at Carsten Thomassen døde av skadene han pådro seg i angrepet.

- Utrolig slett dømmekraft

EVAKUERT: Her blir den norske journalisten Carsten Thomassen evakuert fra hotel Serena i Kabul. Han døde senere av skadene. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
EVAKUERT: Her blir den norske journalisten Carsten Thomassen evakuert fra hotel Serena i Kabul. Han døde senere av skadene. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Frp-leder Siv Jensen er sjokkert over forsvarsministerens opptreden.

- Alvoret ligger i at de ansvarlige statsrådene velger å avlegge jegerprøven mens Norge er utsatt for et terrorangrep. Når du sitter med ansvar i en sånn situasjon så bryr du deg. Dette er utrolig slett dømmekraft, sier Jensen til VG.

Også Høyres Per Kristian Foss er kritisk til forsvarsministerens prioriteringer.

Statsminister Jens Stoltenberg visste at Strøm-Erichsen og Storberget møtte opp på jegeprøven. Selv meldte han avbud på grunn av terrorangrepet. Han sier imidlertid til VG at regjeringes håndtering ikke ble påvirket av at de to statsrådene var på prøven.

HØRING: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, utenriksminister Jonas Gahr Støre og justisminister Knut Storberget måtte alle forklare seg for Storinget om håndteringen av Kabul-angrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media