Stella Mwangi frifunnet

Artisten ble frifunnet for promillekjøring, forulemping av politiet og for å ha drukket etter trafikkhendelse.

FRIKJENT: Stella Mwangi blir ikke dømt for forulemping av offentlig tjenestemann eller for å ha drukket etter trafikkhendelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FRIKJENT: Stella Mwangi blir ikke dømt for forulemping av offentlig tjenestemann eller for å ha drukket etter trafikkhendelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artisten Stella Mwangi (31) er i Oslo tingrett frifunnet for alle punkter hun var tiltalt for.

Mwangi var opprinnelig tiltalt for brudd på veitrafikkloven § 31 første ledd for å ha ført en motorvogn da hun var påvirket av alkohol.

Mwangi har nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre i forrige uke ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring. Retten dømte henne heller ikke for promillekjøring. De dømte henne heller ikke for det eller noen andre punkter i tiltalen.

- Dette har vært det verste året i mitt liv. Jeg klarer ikke å beskrive den maktesløsheten jeg har følt, så når jeg i dag fikk dommen var det enorm lettelse. Jeg ble trodd. Rettssystemet fungerer når andre ting svikter. I dag er jeg bare utrolig glad og lykkelig, sier Mwangi til Dagbladet.

Fullstendig frifinnelse

Aktor Marita Hagen ba i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter ulykke og forulemping av offentlig tjenestemann. Politiet mener også Mwangi må betale en bot på 29 000 kroner, samt miste førerkortet i 12 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer