Stem fram folkets regjering

Vurder kandidatene og gi din stemme i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet.no): I dag starter regjeringsforhandlingene på Soria Moria i Oslo. Ap-leder Jens Stoltenberg, SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Åslaug Haga skal gi og ta i tøffe forhandlinger om norsk politikk de neste fire årene.


Men i tillegg til den politiske plattformen vil helt sikkert statsrådskandidater også bli diskutert.

Noe nytt

Politiske rykter vil ha det til at en del departementer forsvinner og at statsrådsposter slås sammen. I tillegg dukker noen nye opp. Moderniseringsdepartementet, som i dag ledes av Morten Meyer kan bli historie. Det sammme kan barne- og familiedepartementet bli.

Enkelte på venstre fløy i norsk politikk har ivret etter å ha en tydeligere integeringsminister. Denne rollen ivaretas i dag av kommunalminister Erna Solberg. I våre naboland, Sverige og Danmark har man i dag slike ministere.

Superdepartement

SV ønsker seg et nytt departement som skal ha ansvar for barn og unge, fra de er født til de når myndighetsalder. Dette departementet skal overta en del av oppgavene til dagens barne- og familiedepartement og til utdanningsdepartementet.

Mange i SV ønsker at partiets egen leder, Kristin Halvorsen, skal lede det nyopprettede departementet.

STARTER FORHANDLINGENE I DAG:  Åslaug Haga, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen samles i dag for å snekre sammen en rødgrønn-regjering. Foto: SCANPIX
STARTER FORHANDLINGENE I DAG: Åslaug Haga, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen samles i dag for å snekre sammen en rødgrønn-regjering. Foto: SCANPIX Vis mer

Din stemme

Fordi ingen vet hva slags statsrådsposter som opprettes og hvilke departementer som nedlegges og opprettes, tar vi utgangspunkt i dagens regjeringskonstruksjon når du kan sette sammen din regjering.

Velg en av de foreslåtte kandidatene til hver enkelt post og send inn ditt forslag. Så får vi se om Jens Stoltenberg følger noen av rådene fra leserne til Dagbladet.no.