«Årets navn»

Stem på «Årets navn»

Dette er de nominerte til «Årets navn» 2021.

Stem på «Årets navn»
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I to tiår har Dagbladet kåret «Årets navn». Prisen gis til en person som har utmerket seg i løpet av året som har gått.

- Årets navn deles i år ut for 20. gang i Dagbladet. Det er vi veldig stolte over, sier sjefredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.

Prisen går til noen som har utmerket seg spesielt i året som har gått.

Hvem som vinner kan du være med på å bestemme.Stem på din kandidat i stemmeboksen under!

I frontlinjen

30. desember 2020 gikk leirskredet i Gjerdrum. Store deler av et boligfelt raste vekk i det enorme skredet. 10 personer døde. Redningsmannskapene hadde en nærmest umulig oppgave, men fikk evakuert hundrevis av mennesker fra katastrofeområdet. Alle de omkomne ble også etter hvert funnet. Pandemien ga seg ikke i 2021. Etter at samfunnet mer og mer har åpnet igjen og stadig flere får vaksiner, truer nye virusvarianter. Sykepleierne har stått utrettelig på i frontlinjen mot viruset.

Verdensrekord

Erling Braut Haaland er blant de mest ettertraktede nordmennene på lang tid. De største fotballklubbene ligger langflate etter ham så lenge han fortsetter å bøtte inn mål for den tyske klubben Borussia Dortmund. Skihopper Maren Lundby tok i 2021 et brutalt oppgjør med kroppspresset i idretten og har blitt et ansikt utad for mange utøvere. Forrige vinter tok hun VM-gull, men har nå en pause for å komme tilbake i form. 45,94 er tallene som utgjør verdensrekorden på 400 meter hekk. Beina til verdensrekordholderen tilhører Karsten Warholm. Rekorden ga OL-gull på distansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.