- Stem RV, alle jordens bundne datatrelle

Aslak Sira Myhre tror revolusjonen kommer når verdens dataproletariat gjør opprør. Men først skal han inn på Stortinget og gi bredbånd og gratis Internett til alle nordmenn og verdens fattige. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

28-åringen slutter som partileder i 2003, men det betyr ikke at han har mistet troen på Revolusjonen. Denne gangen er det ikke den væpna utgaven som er i gjære - kapitalismen skal styrtes med tastatur.

- I framtida vil ikke alle data-ansatte være godt betalte. Lønna blir presset ned av kinesiske og indiske datafolk som jobber for 20 kroner i timen, og vi vil få et internasjonalt dataproletariat. Da kan det bli en global revolusjon. Hackere i alle land foren eder, oppfordrer RV-lederen.

Forbyr Microsoft

I mellomtida kjemper han for å snike inn en eller to RV'ere på Stortinget. Derfor inviterte Sira Myhre og RVs dataguru Trond Øgrim pressen for å presentere det RV kaller «verdens første Internett-politiske program»:

  • Gratis internett til fattige
  • Bredbånd over hele Norge
  • Alle bøker gratis på Internett
  • PC til alle elever og lærere
  • Forbud mot Microsoft i alle offentlige datamaskiner.

- Og dette koster?

- Det har vi ikke regna på, men det er billigere enn skattelettene til Høyre og Fremskrittspartiet, hevder RV-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer