Stemmefiske på Sommarøy

SOMMARØY (Dagbladet): Ingen sentral norsk politiker kan la en valgkamp gå fra seg uten å besøke et fiskemottak i Nord-Norge. I går var det Thorbjørn Jaglands tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med Tromsø Ap's ordførerkandidat, Herman Kristofferssen, dro Jagland på befaring til Hjalmar Johansens fiskemottak på vakre Sommarøy, noen mil utenfor Tromsø. Der ble de av hygieniske grunner iført plastantrekk både oventil og nedentil før de fikk slippe inn i anleggets indre gemakker.

Mens sola skinte over blikkstille hav for første gang på uker, fikk de to Ap-politikerne en omvisning der det ble gjort grundig rede for alle problemer og utfordringer en fisketilvirker må hanskes med på disse breddegrader.

Fiskerstemme?

Da følget forlot kaia, kom en enslig sjark sigende innover med dagens fangst. Det var det nærmeste Ap-lederen kom en potensiell velger på Sommarøy.

Valgflesk

Thorbjørn Jaglands valgkampbesøk i Tromsø i går ble preget av valgflesk. På et møte med studenter og lærere ved Universitetet i Tromsø i går formiddag, fortalte han at Ap går inn for at kommuner med mange studenter skal få vertskommunetilskudd.

Det skal bøte på at studenter ikke melder flytting. Manglende flyttemeldinger gjør at Tromsø og andre vertskommuner mister rammeoverføringer.

Lover mer

Jagland lover også at Nord-Norge skal få en større andel av de totale forskningsmidlene.

I dag mottar forskningsinstitusjoner i landsdelen en mindre andel midler enn de skulle hatt dersom midlene ble likt fordelt. I tillegg varsler han et løft i studentbolig-byggingen.

- Vi vil doble utbyggingen av studentboliger og rimelige utleieboliger neste år, sa Ap-lederen.