Stemmen du vil elske å høre

HAMAR (Dagbladet): Får du en telefon fra denne kvinnen i kveld, kan du glemme alt av økonomiske bekymringer. Hun jobber nemlig i Norsk Tipping og ringer alle som har sju rette i Lotto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- God dag. Dette er fra Norsk Tipping. Kan du vennligst finne fram lottokupongen og spillekvitteringen. Ja, du har de samme tallene som jeg har her, ja. Da kan jeg fortelle at du har blitt lottomillionær!

Dette er frasen Tina Thorsen Selvik bruker hver gang hun ringer en heldig vinner. Og dette gjør hun fire ganger i uka.

Tina jobber som markedskonsulent i Norsk Tipping på Hamar. I tillegg til produktutvikling og markedsføring har hun også den gledesspredende oppgaven å ringe til alle som har vunnet førstepremien i enten Lotto, Vikinglotto, Extra eller Joker.

- Det er en utrolig koselig jobb. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver morgen, sier Tina Thorsen Selvik.

- Jobben min er spennende fra A til Å, men spesielt hyggelig er disse telefonsamtalene.

Hjertebank

Tina tok sin første telefon til en lottomillionær for to år siden.

- Da hadde jeg veldig hjertebank for jeg visste ikke hvordan de kom til å reagere, sier hun. Og hjertebank har hun hatt siden.

- Jeg synes det er like spennende å ringe hver gang. Man vet jo aldri hvordan de kommer til å reagere. Dersom personen i andre enden sitter i bil for, eksempel, ber jeg dem alltid kjøre inn til siden. Er de hjemme, ber jeg dem sette seg ned, forteller Tina.

Trekningen finner sted hos Norsk Tipping på Hamar hver lørdag, tirsdag og onsdag i et eget TV-studio på huset. Tina forklarer at i tillegg til programlederen og produksjonsmedarbeiderne er det alltid minst tre representanter fra Lotteritilsynet til stede.

- Og disse kommer alltid inn med koffert, tallkuler og hvite hansker, humrer Tina.

Etter hver trekning er det om å gjøre å få tak i vinneren så fort som mulig.

Gråt og jubel

- Hvordan reagerer folk når du ringer?

- Noen begynner å gråte av glede og andre bare jubler. Men ofte tror de meg ikke med én gang, og ber derfor om de kan ringe meg opp igjen. Det er selvfølgelig helt i orden. Jeg har også hørt om mange som ikke får sove fra vi ringer lørdag kveld til vi tar kontakt igjen mandag morgen, sier Tina og smiler.

Hun lener seg tilbake for å tenke på alle reaksjonene hun har fått opp gjennom åra.

- Det koseligste er å ringe til folk jeg skjønner virkelig trenger pengene, som for eksempel uføretrygdede eller småbarnsfamilier i etableringsfasen. Jeg ringte en gammel mann en gang, som hadde vunnet fire millioner sammen med sønnen sin. Etter å ha gitt ham den fantastiske nyheten, spurte jeg ham om han nå kunne ringe sønnen og fortelle ham om gevinsten. «Nei, han har akkurat vært her, men jeg forteller det neste gang han er på besøk,» var svaret jeg fikk, sier hun.

Inviterer til lunsj

Tina inviterer også til lunsj hos Norsk Tipping.

- Her får de blant annet spise «Millionærkake», og de får overlevert sjekken dersom pengene ikke allerede har blitt satt inn på kontoen.

- Er det en stor sjekk?

- Nei, det pleide å være det, men nå får de bare en liten sjekk med et veldig stort beløp på, ler Tina.

Blir hun misunnelig?

- Nei, jeg unner folk å vinne, men selvfølgelig skulle jeg jo ønske at det var meg. Neste uke blir kanskje min sjanse. Jeg tror også samfunnet generelt unner alle å vinne i Lotto.

- Blir de som vinner sånn som dere framstiller dem i Lotto-reklamene?

- Vel, du har i hvert fall muligheten til å bli sånn. Selve drømmen om hva du vil gjøre eller hvordan du vil bli, får du jo velge selv. Men, det å bli lottomillionær gjør absolutt noe med deg, sier Tina.

- Tror du det gjør deg lykkeligere?

- Nei, ikke nødvendigvis. Men du får økonomisk frihet, noe alle drømmer om. Du slipper en hverdag hvor du må snu på krona.

GLEDESSPREDER: Tina Thorsen Selvik (33) ringer til alle som har vunnet i Lotto, Vikinglotto, Extra eller Joker. Kanskje blir det din tur neste gang?