Stemmen fra Vestbredden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet) Stolt og smilende står Sahar Khalifeh på talerstolen. Hun holder Bjørnson-foredraget under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Sannhet er temaet hun har fått. Men hva er sannhet? En abstrakt idé? Hvem kan foregi å kjenne sannheten? Den endrer seg gjennom tid, følelser, hendelser, virkelighet.

– Min virkelighet er at jeg er kvinne, palestiner, araber, muslim. Det er min identitet. Kvinnen blir kalt det svake kjønn. Hun blir betraktet som verdiløs.

Sahar Khalifeh sier at sannheten har sin motsetning i forandringen. Hun snakker om palestinernes historie. Om autoritære tendenser i egne rekker. Om Oslo-avtalen som ikke fungerte. Om israelerne, som utnytter det kaoset palestinerne har skapt i egne rekker. Hvor fins sannheten oppi alt dette?

– Kjærlighet og frihet – på tross av all motstand, sier Sahar Khalifeh.

– Vi kjemper for kjærlighet og gråter når vi opplever det motsatte. Fins det mennesker som ikke drømmer om frihet, i kropp, sinn og tale? Mennesket fortjener håp og verdighet. Dette tror jeg på, dypt i hjertet. Der fins en sannhet verdt å kjempe for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer