Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Stemmene i hodet sier jeg må drepe to til

Trippeldrapstiltalte (39) i Tromsø sa han ikke orket å drepe flere, forklarte politimann i retten.

DRAPSVÅPENET: 39-åringen drepte de tre personene med 44 knivstikk med denne kniven. Foto: TORGRIM RATH OLSEN/POLITIET
DRAPSVÅPENET: 39-åringen drepte de tre personene med 44 knivstikk med denne kniven. Foto: TORGRIM RATH OLSEN/POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Andre dag av rettssaken mot en 39 år trippeldrapstiltalt mann er i gang i Tromsø.

39-åringen erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen for drap på Ole Roger Olsen (44), hans gravide kone Linda Anett Hansen (35), samt Olsens mor Ragna Elida Christensen (61) 22. mars i år.

Følg rettssaken minutt for minutt på Nordlys' live-dekning.

I går forklarte tiltalte seg i retten, og i dag er det ventet at 13 av totalt 22 vitner skal forklare seg. 

- Må drepe to til
En kriminaltekniker som tok imot forklaring fra 39-åringen rett etter drapet, forteller fra vitneboksen at 39-åringen fortalte ham at han ville drepe to personer til. 39-åringen forklarte først at han ikke hadde sovet på ti døgn, og at han hadde ruset seg.

Stemmer i hodet hadde sagt at han skulle drepe minst fem personer, slik at han kunne få møte den døde kjæresten igjen.

Deretter beskrev han hvordan han hadde tatt en kniv, brutt opp døra til hovedetasjen der han leide og hvordan han hadde drept husvertene og en annen kvinne som var i huset. I tillegg beskrev han hva han hadde gjort etter drapene, forklarte politimannen.

- Stemmene i hodet sier jeg må drepe enda to personer til, men det klarer jeg ikke nå, forklarte 39-åringen til betjenten og uttrykte også at det ikke var uoverstemmelser mellom ham og huseierne, ifølge vitnemålet.

- Befalte drap
I går forklarte 39-åringen om hvordan stemmer i hodet befalte ham å utføre drapene. Han fortalte videre at han hoppet ut av senga, sparket opp mellomdøra i huset og løp opp trappa der de tre ofrene befant seg.

- Mannen i huset ropte: Hvem er du? Jeg husker jeg stakk ham i brystet en gang. Jeg husker alle var rundt meg og jeg hogg dem ned, for å si det sånn. Jeg mener det gikk veldig fort. Når jeg i ettertid hører at det var 44 knivstikk, så stusser jeg. På meg virker det som 20 sekunder. Det var en ut av kroppen-opplevelse. Jeg husker jeg ropte til stemmene: Hva faen er det dere har gjort, fortalte mannen i retten.

Før han fortalte om drapshandlingene fortalte han om et liv i rus, og at han begynte å høre stemmer i hodet en gang etter årtusensskiftet, før han fikk plass på psykiatrisk sykehus.

Vil bevise psykose
Aktor, førstestatsadvokat Ole B. Sæverud, har bebudet at det kommer til å bli lagt ned påstand om 21 års forvaring. Påtalemyndigheten mener tiltalte er strafferettslig tilregnelig, og at hans psykotiske tilstand er framkalt av selvforskyldt rus.

Forsvaret vil imidlertid forsøke å bevise at tiltalte også hadde en dypereliggende psykose i tillegg til psykosen som sakkyndige har konkludert med er utløst av rus.

Dagbladet.no følger saken.

(Dagbladet.no/Nordlys)

I RETTEN:
Aktor Ole B. Sæverud (til venstre) og forsvarer Christian Wiig er begge enige om at kjernespørsmålet i trippeldrapssaken er om 39-åringen er strafferettslig tilregnelig eller ikke. Her ved oppstart av rettssaken i Nord-Troms tingrett onsdag.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/SCANPIX
I RETTEN: Aktor Ole B. Sæverud (til venstre) og forsvarer Christian Wiig er begge enige om at kjernespørsmålet i trippeldrapssaken er om 39-åringen er strafferettslig tilregnelig eller ikke. Her ved oppstart av rettssaken i Nord-Troms tingrett onsdag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling