Stemmer over Syria-aksjon

Cameron må avvente to runder i parlamentet.

 - VINGESTEKKET I SYRIA-SAKEN:  I dag skal det britiske parlamentet gjøre den første av to avstemninger om Storbritannias reaksjonsform mot Syria-regiemet. Det blir tolket som et nederlag for statsminister David Cameron. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/NTB Scanpix.
- VINGESTEKKET I SYRIA-SAKEN: I dag skal det britiske parlamentet gjøre den første av to avstemninger om Storbritannias reaksjonsform mot Syria-regiemet. Det blir tolket som et nederlag for statsminister David Cameron. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representantene i det britiske parlamentet skal i dag stemme over et britisk svar på den antatte bruken av nervegass i Syria.

Men ethvert britisk militært bidrag vil kreve en andre avstemning. Det kan tyde på at et angrep mot Assad-regimet ikke vil finne sted før helgen.

Etter et økende press fra folkevalgte som er bekymret for at Storbritannia haster inn i en krig, sa regjeringen at et britisk angrep ikke vil finne sted før våpeninspektørene i Damaskus har konkludert.

- Nederlag for Cameron Representantene fra Labour truet med å stemme nei torsdag dersom det ikke ble en ny avstemning, som nå ikke er ventet å finne sted før neste uke.

Beslutningen blir av mange tolket som et nederlag for statsminister David Cameron, skriver nyhetsbyrået AFP.

«Cameron rystet av parlamentsrepresentantenes mytteri om luftangrep mot Syria», heter det på forsiden av Daily Mail torsdag.

(NTB).

TESTER:  En FN-observatør tar materialprøver i går i Ain Terma utenfor Damaskus for å sjekke spor etter nervegass. FOTO: FN/AP/NTB Scanpix.
TESTER: En FN-observatør tar materialprøver i går i Ain Terma utenfor Damaskus for å sjekke spor etter nervegass. FOTO: FN/AP/NTB Scanpix. Vis mer