Stemmer over våpenhvileforslag i morgen

Det israelske sikkerhetskabinettet stemmer over Egypts forslag.

FLYKTER: En palestinsk familie må forlate boligen sin etter israelske angrep i Gaza by i dag. Foto: EPA/MOHAMMED SABER/SCANPIX
FLYKTER: En palestinsk familie må forlate boligen sin etter israelske angrep i Gaza by i dag. Foto: EPA/MOHAMMED SABER/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israels sikkerhetskabinett vil stemme over forslaget til våpenhvile i morgen kveld. Det melder AP. Forslaget kommer fra Egypt, som har hatt en nøkkelrolle i meglingen mellom Israel og Hamas. Sikkerhetskabinettet består av tolv medlemmer.

Denne avgjørelsen kan bety at israelerne har tatt en avgjørelse om å avslutte angrepene uten en avtale med Hamas, men at de i stedet stoler på å få støtte fra Israel og Egypt for å få bukt med Hamas' våpensmugling, skriver avisa Haaretz.

Våpensmuglingen, som i står grad skjer gjennom tunneler fra Egypt og inn i Gaza har vært et vesentlig punkt under møtene i Egypt denne uken. En av grunnene til at Israel startet angrepene var å få ødelagt disse smuglertunnelene.Nekter Tidligere i kveld sa Hamas-lederen Khaled Meshal at den militante gruppen nekter å gå med på Israels krav til en mulig våpenhvile.

Hamas har forlangt at de israelske styrkene trekker seg ut og at grensene ut av Gaza åpnes før de kan stoppe rakettangrepene mot Israel. Mens Israel på sin side krever at Hamas stopper rakettskytingen mot den sørlige delen av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer