FLYKTER: En palestinsk familie må forlate boligen sin etter israelske angrep i Gaza by i dag. Foto: EPA/MOHAMMED SABER/SCANPIX
FLYKTER: En palestinsk familie må forlate boligen sin etter israelske angrep i Gaza by i dag. Foto: EPA/MOHAMMED SABER/SCANPIXVis mer

Stemmer over våpenhvileforslag i morgen

Det israelske sikkerhetskabinettet stemmer over Egypts forslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israels sikkerhetskabinett vil stemme over forslaget til våpenhvile i morgen kveld. Det melder AP.
Forslaget kommer fra Egypt, som har hatt en nøkkelrolle i meglingen mellom Israel og Hamas. Sikkerhetskabinettet består av tolv medlemmer.

Denne avgjørelsen kan bety at israelerne har tatt en avgjørelse om å avslutte angrepene uten en avtale med Hamas, men at de i stedet stoler på å få støtte fra Israel og Egypt for å få bukt med Hamas' våpensmugling, skriver avisa Haaretz.

Våpensmuglingen, som i står grad skjer gjennom tunneler fra Egypt og inn i Gaza har vært et vesentlig punkt under møtene i Egypt denne uken. En av grunnene til at Israel startet angrepene var å få ødelagt disse smuglertunnelene.

Nekter
Tidligere i kveld sa Hamas-lederen Khaled Meshal at den militante gruppen nekter å gå med på Israels krav til en mulig våpenhvile.

Hamas har forlangt at de israelske styrkene trekker seg ut og at grensene ut av Gaza åpnes før de kan stoppe rakettangrepene mot Israel. Mens Israel på sin side krever at Hamas stopper rakettskytingen mot den sørlige delen av landet.

Han gjorde det klart at Hamas vil fortsette å gjøre motstand helt til Israel avslutter angrepene, skriver Haaretz.
Meshal snakket med pressen før dagens med møte med arabiske ledere i Doha hvor han blant annet møtte irans president Mahmoud Ahmadinejad.

Før møtet startet ba han om at lederne som var til stede kuttet alle bånd med Israel. Statene Mauritania og Qatar har nå kuttet all kontakt med Israel.
Det var flere arabiske ledere til stede under møtet.

Sju drept i dag
I dag har de israelske angrepene vært mindre intensive enn tidligere i den 21 dager lange krigen. Sju palestinere ble drept, et tall som er vesentlig lavere enn det som har vært vanlig, skriver AP.

Dette kan bety at angrepene nærmer seg slutten. Siden krigen startet lørdag 27. desember har over  1100 palestinere blitt drept. Av dem er 346 barn.

- Jeg håper vi nærmer oss slutten og at vårt mål om en varig ro i sør er i ferd med å bli oppnådd, sa talsmann for den israelske regjeringen, Mark Regev tidligere i dag.

NEKTER: Hamas' politiske leder Khaled Mashaal nekter å gå med på Israels krav til våpenhvile. Foto: EPA/YOUSSEF BADAWI/SCANPIX
NEKTER: Hamas' politiske leder Khaled Mashaal nekter å gå med på Israels krav til våpenhvile. Foto: EPA/YOUSSEF BADAWI/SCANPIX Vis mer