Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stemmer skal telles på nytt i Zimbabwe

Opposisjonspartiets seier i parlamentsvalget omgjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes valgkommisjon har bestemt at stemmene i 23 valgkretser fra valget 29. mars skal telles på nytt, meldte statlige medier søndag.

Sunday Mail skriver at lederen for valgkommisjonen, dommer George Chiweshe, sier at stemmene fra valget både til nasjonalforsamling, president og kommuner i de 23 kretsene skal telles opp på nytt i løpet av neste uke med representanter for partiene, kandidatene og valgobservatører til stede.

Den overraskende kunngjøringen kom mens ledere i regionen satt i toppmøte i Zambia for å drøfte de forsinkede resultatene av presidentvalget.

Toppmøtet fortsatte utover natt til søndag på grunn av uenighet om ordlyden i slutterklæringen. Noen av lederne er imot at ordet krise brukes om situasjonen i Zimbabwe.

Ingen resultater fra presidentvalget er hittil kunngjort, men omtellingen kan innvarsle at opposisjonspartiet MDCs seier i parlamentsvalget kan bli omgjort.

Chiweshe sa til avisa at han hadde grunn til å tro at det hadde vært feil under den første opptellingen som kunne ha betydning for resultatet.

Han sa at president Robert Mugabes ZANU-PF hadde levert inn klage over opptellingen i 22 av kretsene, og MDC i én av dem.

ZANU-PF tapte for første gang i parlamentsvalget. MDC fikk 109 mandater mot 97 for MDC, noe som betyr at det er nok å omgjøre ni mandater for at ZANU-PF igjen får flertall.

VALG-BRÅK: Zimbabwes valgkommisjon har bestemt at en stor del av stemmene skal telles på nytt. Foto: EPA/KIMLUDBROOK
VALG-BRÅK: Zimbabwes valgkommisjon har bestemt at en stor del av stemmene skal telles på nytt. Foto: EPA/KIMLUDBROOK Vis mer

(NTB)

image: Stemmer skal telles på nytt i Zimbabwe
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media