Presidentvalg

Stemmerekord: - Har skremt alle

Millioner av amerikanere - særlig unge - strømmer til valglokalene allerede før presidentvalget 3. november på en måte USA aldri har sett maken til. Det kan være særdeles godt nytt for Demokratenes presidentkandidat, Joe Biden.

LANGE KØER: Aldri før har det blitt registrert flere forhåndsstemmer i USA enn før årets valg. Enkelte velgere frykter kaos på valgdagen. Video: Vegard Kvaale / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): To køer fra hver sin kant strekker seg i flere kvartaler og leder inn til den legendariske arenaen Madison Square Garden på Manhattan i New York. Folk venter gjerne i halvannen time for å komme inn og forhåndsstemme i presidentvalget, og 60.000 new yorkere har dette som sine valglokaler.

Liknende scener utspiller seg nå over store deler av USA hvor folk sender inn millioner av poststemmer, eller møter opp personlig allerede før valgdagen. Aldri før har landet opplevd liknende.

Frykter vold

Velgere Dagbladet treffer i New York er bekymret.

- Jeg er redd for at ventetida vil være tre timer på valgdagen, så jeg vil bare få det unna. Vi var også redde for at det ikke fungerer å stemme via post, sier Allan Vortheimer til Dagbladet og fortsetter.

- Vi har også hørt om at det kan bli voldelig på valgdagen. Det er også noe som surrer rundt i hodet. Flere av oss frykter at dersom Trump holder på å tape så vil han oppfordre folk til å gå ut og forstyrre stemmegivingen.

Rekord

Akkurat som svært mange andre steder i USA strømmer nå forhåndsstemmene inn på en måte som ser ut til å slå alle tidligere rekorder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer